Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Doris Pinčić zbog pandemije nije bila uz dijete u bolnici

Poznata televizijska voditeljica s javnošću je podijelila nedavno iskustvo, želeći tako dati podršku roditeljima koji se bore da budu uz svoju bolesnu djecu

 Doris Pinčić

“Nema goreg osjećaja nego vidjeti da tvoje dijete boli. U takvim situacijama bezuvjetna ljubav pokazuje svu svoju snagu i svaki bi roditelj, isti trenutak, potpisao da sve teško padne na njegova, umjesto na dječja leđa? Za vrijeme karantene moj je Donat, igrajući se po kući, pao i udario se u glavu, zbog čega je doživio lagani potres mozga praćen vrtoglavicom, povraćanjem i buncanjem. Divni, posvećeni doktori objasnili su nam da mora, za njegovo dobro i za svaki slučaj, ostati u bolnici, ali da ja ne smijem biti u bolnici tu noć. Ni na stolici, ni u hodniku, ni u krugu odjela. Karantena je, Covid divlja. U suzama i strahu ostao je u, kako ga je on nazvao - zatvoru?
Tu noć nisam plakala ali nisam baš ni disala kako treba. Ujutro su ga pustili kući uz potvrdu da će sve biti u redu. Krenule su mi suze. Prije svega od sreće, od zahvalnosti što imam zdravu djecu i što ovakve situacije mogu nabrojati na prste jedne ruke. A drugi red suza išao je za sve roditelje i djecu koji to jutro nisu zagrlili jedni druge jer su na bolničkom liječenju danima, a neki tjednima”. Ovako je televizijska voditeljica i glumica Doris Pinčić opisala nedavno iskustvo, a svojom je iskrenom pričom željela pružiti podršku svim roditeljima koji se u ovom trenutku bore da budu uz svoju bolesnu djecu u bolnicama.

View this post on Instagram

A post shared by Doris Pinčić Rogoznica (@dorispincicrogoznica_doda) on

Naime, Udruga Roda pokrenula je peticiju kojom traže ukidanje zabrane posjeta, dnevnog i cjelodnevnog boravka uz dijete koje se nalazi na bolničkom liječenju, a koje je u dva dana potpisalo više od 35 tisuća ljudi. Unatoč inicijativi, Ministarstvo zdravstva donijelo je odluku da se zbog pogoršanja epidemiološke situacije, a zbog sprječavanje mogućeg prijenosa zaraze, u nekim županijama ograniči boravak roditelja s djecom u bolnicama na 15 minuta. Javnost se zbog te odluke “dignula na zadnje noge”; pljušte brojni negativni komentari.

“Djeca uvijek trebaju roditelje ili skrbnike, a kad su bolesni i još više. Korona je neupitno opasna, nisam epidemiolog, nisam doktor ali vjerujem da moraju postojati bolja rješenja od ovog da roditelji bolesnoj djeci u posjet mogu doći na 15 minuta. Ne da vjerujem, ja sam sigurna da naše društvo može, mora i zna bolje, kao i da ćemo pronaći pravi način za ovo riješiti”, napisala je Doris Pinčić na svojem Instagram profilu. Brojni pratitelji javili su se kako bi podržali njezin stav, ali i podijelili vlastita iskustva.

“Moje je dijete s četiri godine dobilo virusnu upalu pluća. Ostao je pet dana u bolnici. Odmah su nas pripremili kako ne smijemo ostati s njim. Nisam ih slušala, ostala sam svih pet dana s njim na stolici. Medicinske sestre su me prva dva dana stalno opominjale, molile da odem, govorile da će doktori zvati policiju. Baš bi me zanimao scenarij gdje policija u ponoć odvlači mamu od djeteta. Nikad neću zaboraviti plač djece u noći; probude se i dozivaju mamu, sestre ih nekoliko puta lagano legnu natrag, sve dok ne zaspu od plača. Bilo je i onih malo nježnijih sestara koje bi ih zagrlile, ali nitko ne može zamijeniti mamu. Starijoj djeci se još može nešto i objasniti, ali što s najmlađima. I zato treba reagirati, nemojmo biti ovce. Danas je to bolnica, sutra će biti škola, prekosutra nešto treće”, jedna je od priča.

Tekst: D. P.
Fotografije: Instagram

Najnovije

Najpopularnije