Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasila se žena koja je vratila posvojenog dječaka s autizmom

"Bila sam naivna, budalasta i arogantna!", rekla je youtuberica Myka Stauffer, koja - unatoč traumi koju je dječak doživio - kaže da zna kako je ovo ispravna odluka za njegovu budućnost

“Za početak, voljela bih se ispričati zbog svega što se dogodilo te preuzeti punu odgovornost za bol koju sam uzrokovala. Naša je odluka slomila mnoga srca i žao mi je što sam iznevjerila mnoge žene kojima sam bila uzor kao majka. Žao mi je zbog sve zbunjenosti i boli koju sam izazvala i žao mi je što od početka nisam mogla ispričati cijelu priču. Nikad nisam mogla predvidjeti sve nevolje koje će se dogoditi na privatnom planu i pokušavala sam 'navigirati' kroz najtežu stvar kroz koju sam prošla. Ispričavam se što sam bila tako naivna kada sam započela proces usvajanja, što nisam birala niti bila potpuno pripremljena. Certifikat koji mi je trebao za usvojenje dobila sam online. Trebalo mi je više treninga. Ne mogu reći kako bih voljela da se ovo nikada nije dogodilo, drago mi je što sam upoznala Huxleya koji sada dobiva svu potrebnu pomoć. Iako je u novome domu sretniji, svjesna sam da je pretrpio traumu i žao mi je, nijedno usvojeno dijete to ne zaslužuje! Bila sam naivna, budalasta i arogantna. Voljela bih da sam bila bolje pripremljena. Usvajanje i posebne potrebe su divne, imam puno poštovanja prema svakom usvojenom djetetu, roditeljima koji usvajaju i prema djeci s posebnim potrebama”!. Ovo je na svojem Instagram profilu napisla američka youtuberica Myka Stauffer, koja je nedavno šokirala javnost svojom odlukom na vrati posvojenog dječaka, jer ima autizam, no - kako je napisala u podužem postu - voli Huxleyja i zna da je ovo bila ispravna odluka za njega i njegovu budućnost.

View this post on Instagram

A post shared by Myka Stauffer (@mykastauffer) on

O autizmu se malo zna, nema tablete koja će išta riješiti, niti ima jasno definiranih razloga zašto on nastaje.  Autizam nije bolest jer u medicinskom rječniku bolest se definira kao zdravstveni problem koji se može izliječiti. Autizam je stanje, teškoća u razvoju, način na koji mozak funkcionira, prima i obrađuje informacije, način na koji osoba doživljava svijet i razvija se u njemu.  Kada govorimo o autizmu, govorimo zapravo o cijelom spektru, jer razlike među djecom mogu biti značajne: od djece koja imaju popratne intelektualne teškoće i nerazvijenu verbalnu ekspresiju te su vrlo ovisna o brizi roditelja do djece čiji stupanj samostalnosti može biti vrlo velik, s urednim intelektualnim i jezičnim sposobnostima, ali koja i dalje imaju problem s ostvarivanjem i zadržavanjem socijalne interakcije i komunikacije s drugima. S mag. logopedicom i mag. rehabilitatoricom Asjom Dubravčić razgovarali smo o važnosti dijagnostike, ali i općenito o znakovima koji mogu upućivati na autizam, a članak pročitejte OVDJE.

Tekst: D. P.
Fotografije: Instagram

Najnovije

Najpopularnije