Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Što kad se tinejdžer 'promijeni preko noći'?

Hrabri telefon organizira novi webinar – online predavanje za roditelje na temu "Tinejdžer u kući: o promjenama, razvojnim zadacima i podršci koju mladi trebaju“.

 problemi s tinejdžerima i kako se s njima nositi

Adolescencija je razdoblje odrastanja, odnosno prijelaz iz djetinjstva u svijet odraslih koji  često nije jednostavan, kako za adolescenta tako i za njegove roditelje. Često od roditelja čujemo rečenice:  "On/ona se promijenio/la preko noći.” ili "Ja više ne prepoznajem svoje dijete.“. Većina roditelja primjećuje niz promjena u ponašanju djeteta koje nisu uvijek lake za razumjeti i prihvatiti pa zbog njih često dolazi i do većeg broja sukoba između djece i roditelja. Bolje razumijevanje promjena koje mladi u ovom periodu života doživljavaju dovodi do kvalitetnije podrške od strane roditelja i drugih odraslih koji o njima brinu.

"Kroz predavanje usmjerit ćemo se na razvojna obilježja razdoblja adolescencije te potrebe i ciljeve koje djeca nastoje zadovoljiti u ovom periodu. Također, razgovarat ćemo o tome kako roditelji mogu podržati svoje tinejdžere, osobito u stresnim situacijama poput ove u kojoj se trenutno nalazimo. Kroz predavanje bavit ćemo se i najčešćim pitanjima roditelja, kao i prijedlozima  koji mogu olakšati komunikaciju u obitelji i podržati razvoj odnosa sa svojim, ne više tako malim, djetetom", kažu iz Hrabrog telefona.

Predavanje će održati psihologinja Ivana Ćosić Pregrad, klinička psihologinja. Većinu svog profesionalnog života provela je kao psiholog u zdravstvenom sustavu, gdje je radila s djecom i njihovim obiteljima. Područje profesionalnog interesa usmjereno je na dječju traumu i iskustvo zlostavljanja u djetinjstvu, podršku djeci i obiteljima u oporavku, kao i na osnaživanje roditeljskih kompetencija i podršku u roditeljstvu.

Webinar će se održati u petak 8. svibnja u 10:00 sati! Svi zainteresirani mogu se prijaviti  na mail: [email protected] do četvrtka, 7. svibnja, a maksimalan broj sudionika ograničen je  na brojku 100.

Najnovije

Najpopularnije