Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dario Šimić prvi put govori o sinu sa sindromom Down: 'Kao Davidovi roditelji, najviše se bojimo predrasuda'

U sklopu višegodišnje društveno-odgovorne akcije Same Chances by Story portal Story.hr donosi intimnu ispovijest bivšeg hrvatskog nogometnog reprezentativca Darija Šimića koji po prvi puta progovara o najmlađem članu obitelji, četverogodišnjem ...

Svestrani 44- godišnji sportaš priznaje da mu se s Davidovim rođenjem život promijenio iz temelja, kao i ostatku obitelji, ali ne u negativnom smislu, nego upravo suprotno. Priznaje da su prošli težak put, no isto tako da su zbog razigranog dječačića zaraznog osmijeha postali plemenitiji ljudi, snažniji kao roditelji, povezaniji kao obitelj.

Otkriva koliko je znao o kromosomskom poremećaju prije Davidova rođenja, a koliko zna danas kao i zašto je sa suprugom Jelenom odlučio osnovati Hrvatsku udrugu za ranu edukaciju, koliko je ona već pomogla njihovom mališanu u razvitku te kako i koliko općenito pomaže djeci u razvoju s poteškoćama, ali i bez njih.

„Nijedno dijete nije isto, nema iste sposobnosti, ali svako dijete treba imati jednaku priliku da razvije svoje sposobnosti. Na prvom mjestu kao roditelji, a zatim i kao odgovorni članovi društva, želimo da se djeci omogući početak kakav zaslužuju“, zaključuje supruga Jelena Šimić na kraju zajedničke emotivne ispovijesti sa suprugom. Cijelu ispovijest pogledajte u videu.
Dario Šimić prvi put govori o sinu sa sindromom Down: 'Kao Davidovi roditelji, najviše se bojimo predrasuda'
Izvor: Youtube

Izvor: Story.hr

Foto: Privatni album

Najnovije

Najpopularnije