Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uz ovaj trik riješite sebe i djecu ovisnosti o stalnom posezanju za mobitelom

Pogledate li na terase kafića, na tramvajsku stanicu, u red u trgovinama... svi pognute glave gledaju u svoje mobitele. Slično se već događa i našoj djeci, posebice tinejdžerima – samo gledaju kako će zgrabiti mobitel i svaki slobodan ...

 svi smo na mobitelu

Ta radnja je već automatska, nesvjesna. Dosadno vam je, hvatate telefon i besciljnim klikom stižete u društvo gdje se nešto zbiva. O tome koliko je to društvo dobro, loše ili opet dosadno neka svatko procijeni za sebe, no važno je shvatiti da smo postali ovisni o smartphoneu.

Za rješavanje te ovisnosti treba uložiti malo truda i pokušati i sa sljedećim trikom. Poanta je da vam vaš smartphone prestane biti toliko privlačan.

Jednostavno stavite opciju prikaza ekrana u crno-bijelu. Sve te boje koje pršte s naših ekrana nas iznimno privlače i signaliziraju da se tu događa nešto važno dok sive nijanse nisu nimalo privlačne i brzo smanjuju uzbuđenje koje raste u trenutku kad otvaramo mobitel i gledamo ima li novih poruka, postova, vijesti.

U postavkama svog mobitela pronađite opciju crno-bijelog prikaza ekrana i testirajte naš savjet! Naravno, za bolji efekt ostavite ovu opciju više dana i promatrajte što se događa s vašom ovisnosti.

 svi smo na mobitelu
people, family and holidays concept - happy girl giving tulip flowers and greeting card to her mother at home, Image: 340805604, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

Tekst: I.Š.

Foto: Profimedia

Najnovije

Najpopularnije