Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

7 stvari koje roditelji nauče od svoje djece

Djeca su naši veliki učitelji. Ovo su stvari koje nas oni uvijek nauče, a o kojima prije njih nismo ni sanjali. Roditelji s djecom, već će prepoznati ove zanimljive životne mudrosti...

Biti roditelj puno je teže no što smo si to zamišljali prije i to djelomično i zbog toga što se naš dotadašnji život dolaskom djeteta doslovno preokrene naopačke. Tako neke stvari koje su prije bile nelogične sada postaju vrlo logične...

  • Ured na poslu postaje utočište i mjesto za malo odmora

Mjesto koje je nekada bilo simbol za stres i užurbanost sada djeluje kao spasonosno rješenje. U usporedbi primjerice s našim dnevnim boravkom - trenutnom igraonicom za najmlađe – odlazak na posao i svi zadaci odjednom su čista opuštajuća meditacija o kojoj postajemo ovisni.

  • Otisci prstiju na zrcalima i staklima niču sami

Čim operete stakla i zrcala i uklonite otiske prstića, naljepnice..., oni se iznenada ponovno pojave na još više mjesta. Kao čarolijom! Stalno čišćenje i pranje čini se beskorisno uz te male znatiželjne prstiće.

  • Budilica - što je to?

Ako imate malu djecu, tada ne trebate budilicu koja će vam reći kada je vrijeme za ustajanje. Jer maleni završavaju noć prije no što bi budilica i stigla zazvoniti. A to je obično puno prije no što biste vi to željeli. Pogotovo, vikendom kad se buđenje iz nekog razloga događa još ranije.

Father and Son Lying on bed having fun at home, Image: 138472385, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak
  • Pranje je tabu tema

Nemojte im baciti omiljenu igračku, plišanca ili dekicu u pranje. Fora je kad rublje miriši na deterdžent, ali omiljeni prijatelj ima svoj miris koji je veličanstven.

  • Što to znači dovoljno sna? To je stvar perspektive!

Oni koji mogu spavati četiri sata u komadu savršeno su sposobni savladati dan, čak i ako se to u prošlosti činilo nemogućim. Šest sati u komadu, to je već sjajan dar, a osam sati sna je čisti luksuz koji ne pamtite kad se dogodio.

  • Kakvo voće, bomboni uvijek...

Nije važno koliko je voće izrezano u savršene komadiće ili koliko je boja i vitamina u voćnoj salati koja izgleda tako primamljivo da bi je i Bogovi jeli - gumeni bomboni su uvijek bolji! Čak i ako su zalijepljeni u jednu kvrgu i vrećici.

  • Tišina nije znak ničeg dobrog

Ma koliko nam lijep bio trenutak mira i tišine u našem domu, kada je u kući s budnom djecom potpuno tiho, zvona za uzbunu u roditeljskim glavama odmah počinju tuliti. Zato što u tim trenucima djeca najčešće rade nešto što se mami i tati sigurno ne bi previše dopalo.

Boy plays with toy cars. Kid playing on the floor. Child's daytime fun. Happy to be at home., Image: 280429846, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

Tekst: M. B.

Foto: Profimedia

Najnovije

Najpopularnije