Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako priznaju da im je teško, majke nisu zato lijene, nesposobne i neorganizirane!

Jedino što razlikuje današnje majke od nekadašnjih, za koje se uvijek pitamo kako su uspijevale sa smiješkom sve držati pod kontrolom, jest činjenica da one o svojoj iscrpljenosti nisu govorile. Majke su oduvijek bile opterećene, ...

osjecaj krivnje kod majki

Ženama nimalo ne pomaže kad ih okolina etiketira i osuđuje zato što su odlučile reći kako se osjećaju kao majke. One na sreću sve češće i glasnije progovaraju o toj temi, ali to što im je teško, ne znači da su spremne odustati. Charity je to bolje opisala u svom postu:

Kada majka kaže...... da je umorna, to je sve što je zaista i mislila! Nije rekla da želi ostaviti sina i zaboraviti da on ili ona postoje.... da je samo htjela biti sama, samo ona, i to je sve što je mislila! Nije rekla da joj je žao što je majka i da je majčinstvo bila pogreška u njezinom životu.... da joj treba pomoć kako bi sve obavila, to je točno ono što je ona mislila! Ne kaže da je nesposobna.... da bi voljela izlaziti s prijateljima, to je sve što je mislila! Ne želi zbog toga ponovno biti  "single ili ne majka" ili prozvana da je neodgovorna.... da je zabrinuta i uplašena, to je i mislila! Ona ne govori da će posrnuti, a još manje da je kukavica.Kada čujete majku da viče, to ne znači da ona samo to i radi, nego da je 300 puta izgovorila istu rečenicu normalnim glasom.Kada majka sprema tjesteninu za večeru, to ne znači da ona radi tjesteninu svaki dan u tjednu i da njezino dijete ne zna što je povrće i meso.Kada dođete u njezinu kuću i vidite kaos, to ne znači da je svaki dan njezina kuća u kaosu.Kada vidite nervoznu majku, na rubu živaca, to ne znači da je ona svaki dan u takvom stanju.Postoji cijeli kontekst, cijela situacija.Ne izmišljajte neistine da biste nekome sudili, pustite na miru ženu koja svaki dan žrtvuje sebe kako bi živjela za druga bića za koja zna da su puno važnija od nje same. Na svijetu ne postoji ljudsko biće koje bi se moglo toliko odricati i davati koliko to može jedna majka! I zato majke zaslužuju prije svega puno razumijevanja i manje osude.

Slažemo se s Charity u potpunosti. Protiv takvih predrasuda, osuda i osjećaja krivnje koje si žene mogu i same nametnuti jer su odgojene u istom tom društvu koje voli etiketirati, treba se boriti. Koliko je Charity zaista pogodila iskustva i osjećaje mnogih majki potvrđuju i brojni komentari na njezin post te preko milijun shareova.

Tekst: I.Š.

Foto: Profimedia

Najnovije

Najpopularnije