12 MUŠKIH I ŽENSKIH IMENA KOJA ZNAČE SVJETLOST: Vjeruje se da u život privlače toplinu i ljubav

Smatra se da djeca koja nose ime povezano sa svjetlosti blistaju u svim životnim prilikama i situacijama

Shutterstock Ovih 12 predivnih muških i ženskih imena u prijevodu znače svjetlost

Odabir imena djeteta može biti teška odluka. Djeca u svijet donose nevinost, pozitivnost i ljepotu, a sve je povezano sa svjetlom. Zašto onda ne biste krenuli od toga? Ime povezano sa svjetlosti je također lijep način odavanja počasti prirodi.

Shutterstock  Helena, Lucijan, Kiara..., samo su neka od imena koja su povezana sa 'svjetlosti'

Lucijan – ime gčrkog porijekla koje znači svjetlost. Izvorni oblik je Lucius, a djetetu možete nadjenuti i elegantnu izvedenicu Lucas (Lukas) ili egzotičnu Lucijen

Aurora - ime božice zore trenutačno je jako popularno. Ovo klasično, poetično i lijepo ime nosi i jedna od Disneyjevih princeza, a njezino značenje je 'zora'


Alina - Alina je varijacija klasičnog imena Helen, a osobito je popularna u Rusiji, SAD-u i Poljskoj. Kao nadimak možete uzeti u obzir Linu ili Lenu. Alina znači "svijetla“ ili „svjetlo".


Ajla - ime turskog porijekla, a znači 'mjesečina'


Kiara - jedno od prekrasnih, romantičnih talijanskih ženskih imena, a znači "svijetao". Trenutačno je na 8. mjestu najpopularnijih rang u Italiji.

Eleonora – ovo je ime varijanta imena Helena koje je izvedeno iz imena Elena i znači 'svjetlo'. Ovo sofisticirano i elegantno ime ima čak tri nadimka - Nela, Ela i Nora


Helena – ovo je jedno od ultimativnih ženskih imena koja znače „svjetlost“. Grčkog je porijekla i doslovno znači "sjajan i svijetao"


Iliana – ovo je ime španjolskog porijekla, no zapravo potječe od rumunjskog imena Ileana, a znači 'zraka svjetlosti'.


Lucija – ime šapnjolskog porijekla, a znači „svjetlost“. Ako vam Lucija zvuči previše neformalno, možete odabrati i Lucijana, lijepo latinsko ime koje se izvorno davalo djeci rođenoj u zoru.


Nera – ime hebrejskog porijekla, a znači 'svjetlo ili svijeća'. Obično se davalo djevojčicama rođenim tijekom Hanuke, koju od milja nazivaju "Praznikom svjetla". I danas je popularno u Izraelu, a sve više ga koriste i europski roditelji.


Tea – Thea dolazi od imena Theia kako se zvala grčka božica svjetlosti. Neki ga roditelji koriste i kao skraćeni oblik imena Teodora, Altea i Dorotea


Zora – ovo ime u prijevodu znači „zora“ što se također povezuje sa svjetlom

Shutterstock  Ime povezano sa svjetlosti je također lijep način odavanja počasti prirodi