KAKO MALOJ BEBI UZETI UZORAK MOKRAĆE? Medicinska sestra pokazala 'uvjerljiv' trik, ali je dobila žestoke kritike

Trik vas može oduševiti, ali...

TikTok Screenshot

Ako ste ikad pokušali uzeti uzorak mokraće bebi, znate kako je to izazovan zadatak. Neki predlažu da budete spremni hvatati mokraću u čašu dok kupate bebu, uz nadu u uspješan ulov.

Medicinska sestra Anna Patoray podijelila je jedan trik na svome TikTok računu kojim je neke roditelje oduševila, a neki su bili prilično sumnjičavi pa je tako pokrenula pravu raspravu.

Anna predlaže da nakon što ste bebi oprali guzu i intimno područje, uzmete sterilnu gazu, smotate je u smotuljak i postavite u pelenu. Pripremite potom sterilnu špricu, a idealna je ona od 60 ml.

Kada se beba pomokri, gazu natopljenu mokraćom pincetom ugurajte u špricu. Potom potiskujući špricu, ocijedite mokraću u sterilnu posudu za skupljanje uzoraka mokraće.

TikTok Screenshot kako uzeti uzorak mokraće bebi

Mnogi doveli u pitanje ovu metodu

Iako vam se na na prvi pogled ovo može učiniti kao zgodan trik, uvijek prvo za savjet pitajte svoga liječnika jer u komentarima ispod videa bilo je i roditelja kojima je ova metoda bila sumnjiva, što se tiče sterilnosti.

Jedna je medicinska sestra komentirala da ovu metodu koristi samo kada se ne izoliraju u mokraći bakterije, a druga je dovela u pitanje baš svaku situaciju u kojoj se uzima uzorak.

Što savjetuju u bolnicama?

Ili otiđite u ljekarnu i uzmite vrećicu za skupljanje urina kod beba pa to učinite prema uputama na pakiranju.

Metoda koju savjetuju liječnici ako želite 'čisti' uzorak urina:

• Pripremite posudu za uzorke.
• Ruke neka vam budu oprane ili nosite rukavice.
• Skinite djetetu pelenu.
• Očistite kožu oko genitalnog područja.
• Pričekajte da dijete mokri i uhvatite urin tako da posuda ne dodiruje bilo koji dio njihove kože kako bi se izbjegla kontaminacija urina.