Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliko srce Kajzerice

Prenosimo jednu od mnogih akcija koje se održavaju za djevojku Anitu Markuš za skupljanje sredstava za posebne proteze kako bi opet mogla hodati. Tek joj je 16 godina, uljepšajmo joj blagdane dobrim vijestima

U utorak, 19. prosinca održana je humanitarna akcija u orgnizaciji HVIDR-e Maksimir Hodaj za Anitu Markuš koju smo mi, Osnovna škola Kajzerica, odlučili svim srcem podržati. Nekoliko tjedana pripreme rezultiralo je velikim uspjehom.

Humanitarnoj je akciji nazočila i Anita sa svojom obitelji kao i članovi HVIDR-e Maksimir. Anita i njezina pratnja u školu su stigli oko 18 sati. Anitu su, osim učitelja škole, dočekale i tri učenice osmoga razreda te su zajedno posjetile Žive jaslice nakon čega su otišle u sportsku dvoranu gdje se očekivao početak humanitarne rukometne utakmice.

U prostoru blagovaonice od 18 do 19 sati održan je humanitarni sajam na kojem su bili izloženi proizvodi i radovi svih učenika škole koji su vrijedno radili nekoliko tjedana sa svojim učiteljicama i roditeljima. Vrijedne su ruke velikih i malih  udružile snage te je sajam ponudio pregršt iznimnih i prigodnih darova čiju su vrijednost naši posjetitelji prepoznali te donirajući priloge, podržali humanitarnu akciju HVIDR-e Maksimir. Sajam je imao veliku posjećenost svih uzrasta stanovnika naselja Kajzerica.

U prostoru ispred galerije sportske dvorane, od 18 do 19 sati posjetitelji su mogli vidjeti i Žive jaslice u kojima su sudjelovali naši učenici. Mnogo je posjetitelja željelo za uspomenu imati i fotografiju te su imali mogućnost odijenuti kostime likova i tako osjetiti i biti dio božićnoga ozračja.

U 19 je sati u prostoru sportske dvorane započeo kratki program prije odigravanja humanitarne rukometne utakmice. Na početku programa Aniti je uručen dar koji je u ime škole predala zamjenica predsjednika Vijeća učenika Ema Pernek.

Uslijedili su pozdravni govori, nakon kojih je mali zbor škole otpjevao dvije pjesmice. Nakon glazbenog trenutka, započela je humanitarna rukometna utakmica u kojoj su, osim naših učenika od 5. do 8. razreda, sudjelovali i djelatnici škole, ali i poznati rukometaši i rukometašice: Anđa Marić Bilobrk, Marija Papić, Damir Bićanić, Luka Mrakovčić, Valentino Ravnić i Matej Hrstić. Dečki igraju za Rukometni klub PPD Zagreb te su ovom prilikom donijeli majicu s potpisima svih igrača Kluba koja je bila dio humanitarne akcije. Točnije, majca je bila predmet aukcije koja je trajala tijekom utakmice, a na kraju je majicu, budućem vlasniku, posjetitelju koji je ponudio najviši iznos, uručio rukometaš Damir Bićanić.

U prvom je poluvremenu utakmice igrala ženska odrasla ekipa protiv učenika 5. i 6. razreda dok je drugo poluvrijeme odigrala muška odrasla ekipa protiv učenika 7. i 8. razreda.

U pauzi su nam se, između poluvremena, predstavile naše Kajzice Cherlidersice te košarkašice naše škole koje će i ove godine, nadamo se, postizati izvrsne rezultate i uveseljavati nas pobjedama.

Rezultat utakmice nije bio važan. Bila je važna dobrota i srčanost koju smo svi zajedno pokazali. Pokazali smo da možemo igrati za humanost.

Nakon dužeg smo iščekivanja doznali i prikupljeni iznos kojim pomažemo našoj Aniti Markuš, a on je zaista zadivljujući. Prikupljeno je 23 171,30  kuna i 135 eura.

Cijelu humanitarnu akciju snimala je RTL televizija koja je prepoznala humanost naših učenika, roditelja, djelatnika škole i cijelog naselja Kajzerica.

Ovom prilikom OŠ Kajzerica zahvaljuje svim učenicima, roditeljima, rukometašima i rukometašicama, predstavnicima medija i djelatnicima škole što su se odazvali i podržali ovu akciju. Naselje Kajzerica, njezini stanovnici, pokazali su da imaju veliko srce, kao i učenici, djelatnici škole i profesionalni sportaši. Svi smo zajedno pokazali da se sve može kad se male ruke slože.

Zajedno uvijek možemo uspjeti. Kada se udružimo, svijet postaje bolje i ljepše mjesto. Vjerujemo da ćemo svi ovu večer zapisati u biografije naših života.

Anita zna da ima nove prijatelje i da će joj naša vrata biti uvijek širom otvorena.

Veliko srce Kajzerice
Izvor: Youtube

Izvor: http://oskajzerica.hr/

Dragi čitatelji, mnoge su se škole organizirale na sličan način i ovim putem potičemo da se akcija nastavi u tom pozitivnom duhu, a detalje oko toga kako se i sami možete uključiti u akciju, doznajte ovdje.

Najnovije

Najpopularnije