Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve je spremno za prvi Advent u Karlovcu

Svečanim paljenjem lampica na najvećem božićnom drvcu otvara se prvi Advent u Karlovcu u petak 15. 12. 2017. oko 18 sati

Prvi Advent u Karlovcu otvorit će se u petak, 15. 12. oko 18 sati. Karlovčane očekuje raznolik program popraćen kvalitetnom gastronomskom ponudom. Na Glazbenom paviljonu će se tako 16 dana širiti „čarolija susreta“, a prvi dan nastupit će Anđela Fajt, Prvo hrvatsko pjevačko društvo„Zora“, Bob Milan i Porinom nagrađena Antonela Doko. Otvaranje će obilježiti atraktivna, okićena jelka visoka 27 metara koja raste ispred Glazbene škole Karlovac.

Udruga Izvan fokusa već danima priprema prostor Adventa u Karlovcu. Sve kućice, dekoracije i ukrasi su spremni, a program će se održati neovisno o vremenskim prilikama u petak, 15. 12. Svečana će ceremonija započeti otvaranjem kuće Djeda Mraza i nastupom Udruge karlovačkih bubnjara „Carolosboom“. Službeni početak označit će čin paljenja lampica na najvećem drvcu u Hrvatskoj kada će prvi Advent u Karlovcu otvoriti vrata svim svojim posjetiteljima. Prvi dan obiteljski program obilježit će upravo kuća Djeda Mraza i Udruga karlovačkih bubnjara „Carolosboom“. Anđela Fajt svojim nastupom pod nazivom „Zviždanje“ otvorit će tradicionalni program, a slijede ju Prvo hrvatsko pjevačko društvo „Zora“ i Bob Milan. Večernji program započet će nastupom mlade pjevačice Antonele Doko, a koja je nagrađena glazbenom nagradom Porin za novog izvođača godine.

Uz bogat program Advent će obilježiti kvalitetna i raznolika gastronomska ponuda, a moći će se nabaviti tradicionalni božićni ukrasi koje nudi trgovačka ponuda.

Očekuju nas tradicionalna jela poput gulaša od divljači u krušnim zdjelicama, čvaraka nekoliko vrsta kobasica, rebarca u BBQ umaku, slatke i slane fritule s desetak vrsta preljeva, knedle od šljiva, torte i kolači, nezaobilazne germknedle, kao i crni burger, razne vrste krumpirića i priloga te druge delicije.

Raznolika će biti i ponuda pića, od nekoliko vrsta bijelog i crnog kuhanog vina aromatiziranih aromom kupine, bazge, breskve i drugih aroma. Slijede razni zimski kokteli, alkoholne vruće čokolade i punč, razne vrste rakija, pjenušaca i vina... Za najmlađe bit će pripremljena vruća čokolada, bezalkoholni punč, razni biljni čajevi te sokovi i drugi napitci. Važno je reći da ugostitelji ističu korištenje namirnica lokalnog porijekla.

Tradicionalni božićni ukrasi će dodatno obogatiti „čaroliju“ jer će se tematski vezati za tradiciju Adventa. Staklene kuglice, obilježja karlovačkog kulturnog nasljeđa poput adventskih vjenčića, čestitki s motivima Karlovca, prigodne šalice, Božićni ukrasi s temom Karlovca naći će se u trgovačkoj ponudi.

Advent u Karlovcu otvoren je svakoga dana od 15. do 30. prosinca u periodu od 16 do 23 sata. Vikendima će se program produžiti do ponoći, a izuzetak je čekanje Božića uz pjesme Franka Sinatre u izvedbi Goca Ilića kada će Advent raditi do 1:00 u noći, kao i na zatvaranju i dočeku stare godine uz Riverse. Program je podijeljen u 3 cjeline, obiteljsku, tradicionalnu i večernju.

Nositelj manifestacije je Grad Karlovac, a organizator udruga Izvan fokusa.

Facebook: www.facebook.com/adventkarlovac

Internetska stranica: www.adventkarlovac.com

Instagram: www.instagram.com/adventkarlovac E-mail: [email protected]

Najnovije

Najpopularnije