Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Animirana pustolovina 'Coco' ima za vas mala iznenađenja

Uz recenziju animiranog filma Coco koju nam kao i obično piše edukatorica Iva Brčić, darujemo vam i zgodne poklon paketiće za vaše klince s motivima iz crtića

“Coco” je animirana avantura o dječaku Miguelu koji unatoč protivljenju obitelji želi postati glazbenik. Baš kao i u Pixarovom filmu Nebesa, ovo je jedna topla ljudska priča o obitelji. Radnja filma je smještena u Meksiku i to u vrijeme Dana mrtvih. Nakon što se dječak slučajno transportira u Zemlju mrtvih, počinje njegova avantura u kojoj spoznaje sebe, te saznaje podosta i o svojoj obitelji. Svijet mrtvih je prikazan kao veselo mjesto, puno boja, glazbe, životopisnih duhovnih vodiča, te simpatičnih kostura. Na djeci razumljiv način je objašnjen zagrobni život, te da naši najdraži žive kroz naša sjećanja. Na zabavan i simpatičan način protežu se i teme o vjeri u sebe, te o važnosti obiteljske potpore i međusobnog razumijevanja. Uz vesele taktove tradicionalnih meksičkih pjesama i dirljive priče kostura, Pixar je opet uspio dotaknuti srca gledatelja i pokrenuti emocije koje ni mnogi igrani filmovi ne mogu. Osim pokoje tučnjave između kostura, u filmu nema nasilja i savršen je za obiteljski izlazak sa školarcem.

Za djecu: 6+

Za roditelje: Film će zanimljivom radnjom, predivnom animacijom, te humorom biti zanimljiv i roditeljima.

Nasilje: Nasilje je prisutno u nekoliko scena. Recimo kada se kosturi međusobno tuku.

Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih prizora.

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci.

Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode.

Tempo: Tempo je primjeren i manjoj djeci.

Zanimljivost za ljubitelje Snježnog kraljevstva

Uz novi hit Coco i velika tajna, Disney-Pixar studio s gledateljima diljem svijeta odlučio je podijeliti novi kratki animirani film, Snježno kraljevstvo: Olafova pustolovina! Riječ je o naslovu koji uključuje likove iz Snježnog kraljevstva koje je osvojilo publiku diljem svijeta 2013. U ovom kratkometražnom filmu, u glavnim ulogama nastupaju snjegović Olaf i sob Sven koji, sa željom da pomognu princezama Anni i Elsi, kreću u pustolovinu prikupljanja najboljih blagdanskih običaja!

Snježno kraljevstvo: Olafova pustolovina i Coco i velika tajna zajedno stižu u domaća kina i to 23. studenoga!

A oni koji se prvi prijave na naš mejl [email protected] sa svojim podacima i naznakom "Coco", osvojit će neki od predmeta s motivima iz crtića.

Tekst: Iva Brčić (recenzija)

Foto: press

Najnovije

Najpopularnije