Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Coco i velika tajna - novi Disneyev hit za starije klince

Na netom održanim Hollywood Film Awards Coco i velika tajna osvojio nagradu za najbolji animirani film

Iz Disney-Pixar radionice ovu jesen na velika platna diljem svijeta stiže neuobičajeni animirani hit: fantastika, glazba, promicanje temeljnih vrijednosti obitelji, onostrani svijet mrtvih, uz sasvim posebnu dozu čarolije elementi su koji tvore jedinstvenu, poučnu i beskrajno zabavnu avanturu za školski uzrast i odrasle! Coco i velika tajna, film autora animiranih hitova Priča o igračkama i Potraga za Nemom, u prvih deset dana prikazivanja u Meksiku oborio je sve rekorde gledanosti i prometnuo se u najveći tamošnji dosadašnji animirani hit. Na netom održanim filmskim nagradama Hollywood Film Awards, Coco i velika tajna osvojio je nagradu za najbolji animirani film. Film se u SAD-u počinje prikazivati 22. studenoga, a samo dan kasnije, 23. studenoga, stiže u Hrvatsku.

Ova magična avanturistička komedija smještena je u Meksiko, gdje nam otkriva nevjerojatnu i fantastičnu Zemlju mrtvih, slaveći naše obitelji i tradiciju koja nadilazi vrijeme, kao i način na koji nas ona oblikuje, povezuje i usmjerava da slijedimo svoje snove!

U proces sinkronizacije filma uključio se tim domaćih glumaca i glumica koji su svojim glasovima kreirali hrvatsku inačicu ovog animiranog hita. U glavnoj ulozi, tj. interpretaciji glavnog junaka Miguela sudjelovao je Dino Miklaužić, pobjednik druge sezone glazbenog showa „Zvjezdice“, kostura Hectora glasom je utjelovio Fabijan Pavao Medvešek, a Ernesta De la Cruza Ranko Zidarić. Nastupaju još i Ksenija Prohaska, Slavica Knežević, Barbara Nola, Barbara Cvitković, Zoran Pribičević, Duško Valentić, Mila Elegović te mnogi drugi.

Glavni junak filma je 12-godišnji Miguel, nadareni i samouki glazbenik čiji je najveći san slijediti put svojega idola, Ernesta de la Cruza, najpoznatijeg muzičara u povijesti Meksika. No, zbog tajnovitog tragičnog događaja koji ih je obilježio, Miguelova obitelj već generacijama svojim članovima zabranjuje glazbu. Tako se Miguel nađe rastrgan između želje i strašću za glazbom i ljubavi prema svojoj obitelji. Slijedom neočekivanih događaja, Miguel se odjednom zatekne u Zemlji mrtvih – ovaj neočekivano živopisni, čudesan i upečatljiv paralelni svijet uključuje i niz Miguelovih predaka. Miguel usput upoznaje šarmantnog prevaranta, kostura Hectora s kojim kreće na veličanstveno putovanje razotkrivanja prave priče o povijesti Miguelove obitelji.

Režiju filma potpisuje oskarovac Lee Unkrich (Priča o igračkama 3, Potraga za Nemom, Čudovišta iz ormara), prema scenariju Adriana Moline (storyboard ilustrator za Čudovišta sa sveučilišta, Priča o igračkama 3).

Uz film Coco i velika tajna bit će prikazan kratki animirani film Snježno kraljevstvo: Olafova pustolovina.

Coco i velika tajna - novi Disneyev hit za starije klince
Izvor: Youtube

Tekst: press Foto: Nina Đurđević

Najnovije

Najpopularnije