Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superolovka pomaže prvašićima da lakše nauče pisati!

Sad kad su se prvašići već pomalo upoznali s onim što ih u prvome razredu čeka, evo pomoći u obliku Superolovke koja će ih kroz zabavne zadatke odvesti i savršeniji rukopis i slova će im postati uistinu dobri prijatelji

Vježbenica za razvoj grafomotorike 'Superolovka' pomoći će vašim prvašićima da se igrajući i zabavljajući što bolje pripremite za učenje čitanja, pisanja i računanja. Pomoći će da se lakše i bolje snalaze u prostoru te usvoje sadržaje Prirode i društva. Rješavajući zadatke u vježbenici, razvija se sposobnost opažanja, pamćenja, zaključivanja i pažnje, što pomaže da postanu izvrsni učenici.

Svi zadatci u vježbenici rješavaju se bojenjem, povezivanjem, docrtavanjem, križanjem… Superolovka daje upute što se treba ispuniti u zadatku.

Vježbenica Superolovka osmišljena je tako da u učenika probudi pozitivnu znatiželju, zadovoljstvo zbog rasta vlastitog umijeća i veselja zbog napretka u učenju. Namijenjena je radu u razredu, pisanju domaće zadaće ili individualnom radu s učenikom.

Cilj je ovih didaktičkih materijala razvijanje grafomotorike učenika vježbanjem nastavnih sadržaja Hrvatskoga jezika, Matematike te Prirode i društva u prvome polugodištu prvoga razreda osnovne škole.

Zadatci su usklađeni s nastavnim planom propisanim za prvi razred osnovne škole. Različite su složenosti: od učenika traže pamćenje, razumijevanje, primjenu. Naglasak je na raznovrsnosti zadataka kako bi se izbjeglo tipizirano, šablonsko rješavanje te omogućio uvid u razumijevanje i usvojenost sadržaja.

Pojedine vježbe osmišljene su za razvoj čitalačkih i matematičkih vještina kao i uvježbavanje pojmova vezanih uz sadržaje Prirode i društva. Tomu su dodane i vježbe opažanja, pamćenja, zaključivanja, kao i vježbe za razvoj pažnje.

Zbog dobi učenika kojima su zadatci namijenjeni, gdje je god bilo moguće, upute za rješavanje napisane su pomoću simbola. No da bi razumjeli zadatke koji traže dulju pisanu uputu, učenici „nečitači“ trebat će pomoć odrasle osobe.

Autorica: Vanja Kanji

Broj stranica: 64 (meki uvez)

Izdavač: Naklada Ljevak

Cijena: 39 kn

Tekst i foto: Naklada Ljevak

Najnovije

Najpopularnije