Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva Rodina konferencija o nošenju djece "Rodin zamotuljak"

Pridružite se Rodinim aktivisticama u Zagrebu u subotu, 21. listopada 2017. u hotelu Dubrovnik u Zagrebu na ovoj zanimljivoj i vrlo korisnoj konferenciji

Iako je nošenje djece prisutno kroz vrijeme i prostore, istraživači su tek zadnjih 50-ak godina potvrdili mudrost ove svevremenske prakse.

Studije su otkrile kako je društveni, emocionalni i fizički razvoj djece pod značajnim utjecajem ranog susreta s kretanjem i ljudskim dodirom. Djeca, nošena na tijelu osobe koja brine o njima, u prvim mjesecima života, pokazala značajan napredak u povezanosti i emotivnom zdravlju, u odnosu na djecu koja nisu nošena u bliskom kontaktu s odraslom osobom. A prednosti i dobrobiti nošenja ovdje ne prestaju.

Većina roditelja želi svom djetetu dati najbolji mogući početak života. Nošenje je prirodan način da djetetu pruže zaštićeno, a opet poticajno okruženje. Rodinom konferencijom o nošenju želi se doprinijeti promicanju ove prakse koja nosi brojne dobrobiti djeci i odnosu koji razvijaju s odraslim osobama koje skrbe o njima.

Program konferencije

Želite li sudjelovati u nagradnoj igri u kojoj možete osvojiti vrijednu nosiljku ili besplatnu kotizaciju za konferenciju kliknite, uvjete natječaja provjerite ovdje

Tekst i foto: roda.hr

Najnovije

Najpopularnije