Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kids friendly: Auti 3, animirani obiteljski film

Ako ste spremni još neko vrijeme imati maniju s autićima kod kuće nakon filma, evo jednog crtića koji je primjeren i predškolcima

U trećem filmu megapopularnih Pixarovih ”Auta”, legendarnog Munjevitog Jurića nova generacija trkaćih automobila izbaci iz igre, pa uz pomoć mlade trenerice i starog mentora pokušava dokazati da mu je još uvijek mjesto na utrkama. Dječaci su jedva dočekali ”Aute 3”, a i djevojčice su došle na svoje – glavnu ulogu ima i trenerica Klara Ramirez koja im šalje poruku o ustrajnosti i mogućnosti ostvarenja snova. Film progovara i o starenju, životnoj svrsi, prijateljstvu, sazrijevanju… plemenitim porukama koje lako mogu dodirnuti srca djece i roditelja. Roditelji ne trebaju brinuti o rječniku, seksualnim aluzijama, kao ni nasilju kojeg ima samo u jednoj sceni, no trebaju se pripremiti na maniju za autićima. Igra samo (pristojno) sinkronizirana verzija u 2D-u i 3D-u, te u višeosjetilnom 4DX formatu koji djeci pruža poseban ugođaj kao da su nautrkama.

Za djecu: 4+.

Za roditelje: Legendarni studio Pixar i ovdje je dao materijala za roditelje – uz prekrasnu animaciju i atraktivnu režiju, film nudi i dirljivu priču o sazrijevanju i ulozi starijih u društvu.

Nasilje: Nasilje je prisutno u sceni derbija s razbijačkim vozilima, gdje se u jednom trenutku upotrijebi i motorna pila.

Zastrašujući prizori: Najmlađima bi neka razbijačka vozila na derbiju mogla biti strašna, kao i nesreća koju Jurić doživi na utrci.

Rječnik: Primjeren za djecu.

Seks: Nema seksualnih aluzija.

Tempo: Tempo varira od laganog u dramskim prizorima, do brzog kad god su utrke u pitanju.

Trajanje: 105 minuta

Tekst: Iva Brčić, udruga Najsretnija beba Hrvatska

Najnovije

Najpopularnije