Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dođite na Orange Bike Ride u subotu, 6. lipnja, i biciklirajte središtem Zagreba

Kraljevina Nizozemska, svjetski lider u bicikliranju, organizira i ove godine Orange Bike Ride – vožnju bicikla kroz centar Zagreba. Stoga se svi građani pozivaju na sudjelovanje u biciklističkom programu na Trgu Petra Preradovića ...

„Bicikliranje je način života u Nizozemskoj, a projektom Orange Bike Ride, vožnjom bicikla kroz centar grada želimo potaknuti što više ljudi svih dobnih skupina na bicikliranje te zahvaljujemo gradskim vlastima na integriranju biciklističke infrastrukture u gradsku mobilnost“, izjavila je nedavno Nj. E. Ellen Berends.

U organizaciji Kraljevine Nizozemske, Orange Bike Ride, promiče iste ciljeve kao i Europski biciklistički izazov. Nakon izvrsnog prošlogodišnjeg rezultata Zagreb se i ove godine od 1. do 31. svibnja natječe u Europskom biciklističkom izazovu sloganom Vozim za Zagreb, vozim za sebe!. Dodatnu notu cijelom projektu daje partner Hrvatska poštanska banka koja će za svaki prijeđeni kilometar u sklopu izazova donirati jednu kunu na tekući račun posebnih ambasadora ovogodišnjeg izazova, maturanata koji ove godine izlaze iz programa alternativne skrbi Dječjeg doma u Nazorovoj te počinju samostalni život. Za sudjelovanje u Europskom biciklističkom izazovu potrebno je skinuti novu besplatnu aplikaciju Naviki, a od 1. do 31. svibnja biciklirajući skupljamo kilometre za Zagreb i mlade Zagrepčane.

Stoga će mjesec svibanj biti u znaku bicikliranja metropolom, a osobito u subotu, 6. svibnja. Sve građane očekuje vožnja biciklom središtem grada, koja kreće iz Preardovićeve 5, i zabavni program od 10 do 14 sati. Povedite obitelj, vozimo svi srcem Zagreba! I obucite nešto narančasto.

#orangebikeride #vozimzazagreb #vozimzasebe #1kunaza1kilometar

Biciklistička ruta za Orange Bike Ride nalazi ovdje

Grad Zagreb natječe se i ove godine u Europskom biciklističkom izazovu – priključite se i vi i vozite za Zagreb!
Izvor: Youtube

Tekst i foto: promo

Najnovije

Najpopularnije