Predstavljamo vam stvarno sjajnu priču o jednom simpatičnom i pomalo zbunjenom vuku koji je zbog nereda na policama ispao iz svoje knjige, kad je ta knjiga pala na pod. Umjesto u svojoj knjizi, našao se u Sofijinoj sobi, pred Sofijinom mačkom koja se stala oblizivati čim ga je spazila. Vuk se pokuša vratiti u svoju knjigu, ali ne može pogoditi pravu stranicu na kojoj se mora pojaviti pa ga izbace. Nakon što je neuspješno pokušao naći utočište i u drugim knjigama, konačno se nađe u šumi gdje naiđe na djevojčicu s crvenom kapicom koja ide u posjet svojoj baki. Ali jao – vuk kojeg je čekala, nije se pojavio! Je li to prava prilika za našeg vuka?

Knjiga koja razvija dječju maštu, potiče djecu na čitanje, pričanje priča i zaigranost, djecu nenametljivo navodi da razmišljaju izvan zadanih okvira i mijenjaju postojeću stvarnost. Za sve roditelje koji oduvijek znaju da vuk nije 'za pravo' pojeo Crvenkapicu i svu djecu koja vole sve likove iz priča, pa čak i 'strašnog' vuka. Slikovnica je idealna za djecu predškolskog uzrasta od 3 - 7 godina.

Belgijanac Thierry Robberecht, počeo je pisati za odrasle, ali je poznatiji po svojim brojnim knjigama za djecu za koje je dobio mnoge nagrade.

Gregoire Mabire francuski je svestrani ilustrator, diplomirao je na prestižnom institutu Saint-Luc de Bruxelles i surađivao s brojnim izdavačima dječjih knjiga. Stil mu je duhovit, moderan i prepoznatljiv, a djeci će se ilustracije svidjeti, baš kao i odraslima.

Izdavač: Planetopija, biblioteka Dodo

Cijena: 85 kn (tvrde korice)

darujemo-dva-primjerka-nove-slikovnice-vuk-koji-je-ispao-iz-knjige

Kako do svoje slikovnice?

Želite li svom djetetu osigurati novu Planetopijinu slikovnicu, budite brzi i pošaljite nam svoje podatke (ime, prezime, adresu) na mejl urednistvo@roditelji.hr s naznakom "Vuk koji je ispao iz knjige" i prvo dvoje najbržih dobiva ih na kućni prag. Sretno!

Dobitnice slikovnica su: Nataša Čudić iz Zagreba i Dragica Ban iz Zagreba

Tekst: I.T.

Foto: press