Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je jedna od najljepših priča iz stvarnog života!

Donosimo priču o malom, a tako velikom prijateljstvu, o dječjoj nevinosti i čistom srcu i svim onim osobinama koje mi odrasli negdje usput samo odbacimo...

Jeste li već na društvenim mrežama naišli na post jedne Amerikanke, majke malenog Jaxona koji je svima održao lekciju o toleranciji? U nastavku pogledate video o cijeloj toj priči, proizašloj iz facebook objave koja je postala toliko popularna, koja je na društvenim mrežama podijeljena toliko puta da je ekipa CNN-a snimila video s glavnim akterima, dječacima Jaxonom i Reddyjem. Naime, maleni je Jaxon zamolio mamu da ga odvede na šišanje, jer je poželio imati istu frizuru kao i njegov najbolji prijatelj Reddy. I to samo zato što je smatrao da im je samo još jednaka frizura potrebna kako bili bili identični. Objasnio je to riječima: ‘Na taj ćemo način zeznuti našu tetu u vrtiću, jer nas neće moći razlikovati’. I tu ne bi bilo ništa neobično da maleni Jacxon nije plavokosi bjelac, a maleni Reddy tamnokos i tamnoput.

Na poslijetku je njihov plan da ‘zavaraju’ tetu ‘osujećen’ s obzirom na to da je Jaxonova mama tu priču objavila na facebooku, a ona je ubrzo obišla svijet kao sjajna poruka o toleranciji i jednakosti. I to unatoč rasnoj diskriminaciji koja u posljednje vrijeme ponovno buja u SAD-u.

‘Tu nevinost koju djeca imaju, mi odrasli obično ‘putem izgubimo’, komentirao je Reddyjev otac, a da takve priče postoje i kod nas, svjedoči ova koju vam donosimo u nastavku.

Jako slična priča iz prve ruke iz Zagreba: Sin moje prijateljice u vrtiću je imao najboljeg prijatelja i stalno je mami pričao o njemu. Ona nije točno znala koji je to dečko iz grupe pa ga je pitala: ” Tko je taj on? Kako izgleda?” Malac je odgovorio: “Isti je kao i ja samo bolje igra nogomet“. I napokon, jedan dan u vrtiću sin joj dovede malog, crnog dečkića, svog najboljeg frenda, super nogometaša’, pisalo je na facebooku jedne Zagrepčanke.

‘Meni je ovo jedna od najljepših priča iz stvarnog života, a ovaj video s druge strane svijeta samo dokazuje da smo u svojoj biti stvoreni neiskvareni i bez predrasuda i dok slušamo srcem znamo što je bitno! Gdje je zapelo?’, zaključila je i zapitala se na kraju.

U nastavku pogledajte video o bezuvjetoj ljubavi, o tom malom velikom prijateljstvu bez predrasuda!

Tekst: J.S. za sretna.story.hr

Foto:screenshot

Najnovije

Najpopularnije