Tri djevojčice iz Oklahome, sedmogodišnja Rheann Franklin, petogodišnja Ainsley Peters i četverogodišnja Rylie Hughey prvi put su se srele 2014. godine dok su patile od različitih oblika raka. Tom prilikom nastala je fotografija koja je raznježila čitav svijet i dotakla srca mnogih.

Obitelji ovih hrabrih djevojčica ponovno su se sastale početkom ove godine i to pod sretnijim okolnostima.

male-junakinje-koje-su-pobijedile-rak

"Odlučili smo ih fotografirati s prvom slikom, da svi vide koliko su se djevojčice promijenile. Sve tri princeze se trenutno osjećaju odlično i naznake raka su nestale," izjavila je za portal Today,  Lora Scantling, fotografkinja i jedna od stvarateljica humanog projekta nazvanog Male junakinje (Little Heroes)

male-junakinje-koje-su-pobijedile-rak

Takođe Lora dodaje da ne može biti sretnija što vidi djevojčice na okupu. "Njihova veza je toliko jaka i vrlo su svjesne koliko je njihova fotografija imala utjecaja na djecu koja se suočavaju sa sličnim životnim izazovima."

male-junakinje-koje-su-pobijedile-rak

Devojčice se sada osjećaju puno bolje i nastavljaju živjeti kao sva druga djeca.

Ainsley i dalje ide na kontole svaki mjesec, što je ne ometa da dane provodi s osmjehom na licu.

Rylie je toliko ojačala da se priključila raznim sportskim aktivnostima. Nakon izlaska iz bolnice počela je trenirati ples i gimnastiku.

Rheann, najstarija djevojčica, trajno je izgubila kosu zbog brojnih kemoterapija. Ipak, ona uživa u druženju s prijateljima i vožnji bicikla.

male-junakinje-koje-su-pobijedile-rak

Loru Scantling je nadahnuće za ovaj potez pronašla tijekom borbe njenog očuha s rakom pluća. Smatra se sretnom što je bila u mogućnosti ovjekovječiti oporavak djevojčica i zapanjena je do koje mjere su fotografije dotakle ljude.

„Još i danas dobivam poruke od ljudi koji su pročitali priču i vidjeli portret. Mnogi kažu da jedva čekaju vidjeti novi portret“, kaže Lora.

male-junakinje-koje-su-pobijedile-rak

Izvor: www.yahoo.com, www.today.com

Foto: http://www.scantlingphotography.com/