U Dječjoj bolnici Srebrnjak svečano je otvoreno Savjetovalište za kašalj, prvo takve vrste u Hrvatskoj. Za sredstva potrebna za uređenje i funkcioniranje Savjetovališta pobrinuo se brend Prospan, biljni lijek broj 1 u svijetu protiv kašlja. Roditeljima i djeci će tako nekoliko sati dnevno, u posebno opremljenom prostoru, na raspolaganju stajati stručni medicinski tim sa svim potrebnim informacijama.

otvoreno-prvo-savjetovaliste-za-kasalj-u-hrvatskoj

Dječja bolnica Srebrnjak neprestano izlazi u susret potrebama mladih korisnika pa je i otvorenje Savjetovališta za kašalj još jedan iskorak pomoći prema njima i njihovim roditeljima. Kašalj je kod djece česta pojava, a zbog porasta broja onih koji boluju od astme, alergija, problema kroničnog kašlja koji traje mjesecima bit ćemo u mogućnosti roditeljima pružiti dodatne informacije i savjete. Zahvaljujemo brandu Prospan i tvrtki Salveo, koja ga zastupa na našem tržištu, što podupiru naše želje da dodatno poboljšamo medicinsku skrb za male pacijente“, izjavila je zamjenica ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, dr. Mirjana Turkalj.

otvoreno-prvo-savjetovaliste-za-kasalj-u-hrvatskoj

Tvrtka Salveo d.o.o. putem društveno odgovornog poslovanja odgovara na potrebe zajednice u kojoj je prisutna. Potpora uređenju Savjetovališta za kašalj nastavak je dugotrajne i partnerske suradnje s Dječjom bolnicom Srebrnjak.

„Brojna su pitanja i dvojbe koji muče roditelje kad je riječ o prepoznavanju vrste kašlja i dostupnim terapijama. Prospan kao biljni lijek broj 1 u svijetu protiv kašlja već ima odgovore na mnoga pitanja koja se pojave za vrijeme kašlja i zato vjerujemo da ćemo i putem Savjetovališta roditeljima olakšati pristup informacijama i pružiti im potrebnu podršku u trenucima koji ponekad zahtijevaju strpljenje i dugotrajnu terapiju. Zahvaljujemo Dječjoj bolnici Srebrnjak na suradnji i sretni smo što ćemo zajednički mnogima omogućiti da ih kašalj ne ometa u njihovim omiljenim aktivnostima, izjavio je direktor tvrtke Salveo za Hrvatsku, Kristijan Jakovina.

U Savjetovalištu za kašalj roditeljima i djeci će svaki dan od 10 do 14 sati na raspolaganju biti medicinski tim koje će pružati savjete o pravilnoj primjeni terapije, te o ostalim pitanjima koja se nameću kod liječenja kašlja.

otvoreno-prvo-savjetovaliste-za-kasalj-u-hrvatskoj

O Prospanu:

Prospan je jedini biljni lijek za kašalj ima otkriven mehanizam djelovanja koji točno opisuje njegovo djelovanje u organizmu: razrjeđuje nakupljenu sluz, širi dišne putove i posljedično smiruje kašalj. može se kombinirati sa svom ostalom terapijom koju pacijent uzima, uključujući i antibiotike. Djeca mogu koristiti Prospan u obliku sirupa i čepića, dok se za primjenu kod odraslih u ljekarnama Prospan može nabaviti još i u obliku sirupa pakiranog u jednokratne vrećice Propan Liquid ili šumeće tablete.

otvoreno-prvo-savjetovaliste-za-kasalj-u-hrvatskoj

Tekst i foto: press