Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan sigurnijeg interneta

U utorak, 9. veljače, obilježava se Dan sigurnijeg interneta. Na taj će se dan koji ove godine pada na pokladni utorak, pa je vođen sloganom „Raskrinkajmo internet“, u Osnovnoj školi Dragutina Domjanića, Gajnice 31, Zagreb, održati ...

U utorak u 9.30 sati učenici sedmih razreda će se uključiti u radionicu [email protected] profil. Radionicu inspiriranu maskama i profilima djece na društvenim mrežama vodit će Carla Astrid Gajšak, profesorica informatike u Osnovnoj školi Dragutina Domjanića.

„Razvoj informatičke tehnologije uz mnogo dobroga donio nam je i neke opasnosti. Djeca tako prestaju biti zaštićena čak i u vlastitim domovima. Na odraslima je da ih upozore na opasnosti koje vrebaju na njih putem interneta te da im stvore temelje za dobru zaštitu. U Osnovnoj školi Dragutina Domjanića poseban naglasak je na učenicima sedmih razreda jer se s trinaest godina mogu napraviti profili na društvenim mrežama“, kazala je Carla Astrid Gajšak.

Tijekom utorka učitelji i nastavnici kroz raznovrsna će predavanja i radionice školarce upozoravati na opasnosti interneta. Među ostalim, djeca će posebno tematsko predavanje moći pratiti putem interneta, a na satovima engleskog jezika podučavat će ih se poštivanju različitosti. Učenici prvih i drugih razreda kroz zanimljive će radionice ući u digitalni svijet, a za učenike petih razreda priprema se radionica Idi, vidi, upoznaj… e-nasilje prepoznaj.

Tomislav Ramljak, ravnatelj Centra za nestalu i zlostavljanu djecu u Osijeku koji je osnivač Centra za sigurniji internet, u 18 će sati održati predavanje za roditelje. Na tom će predavanju roditelji naučiti da su upravo oni kako u stvarnosti, tako i na internetu najvažniji zaštitnici svoje djece.

Centar za sigurniji internet glavni je organizator obilježavanja Dana sigurnijeg interneta 2016. godine u Hrvatskoj, a partner je tvrtka Microsoft.

Tekst: press

Foto: Profimedia

Najnovije

Najpopularnije