Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ti i Ja – znanstvenika dva" - edukativno-zabavno-znanstvena predstava za djecu

"Ti i Ja – znanstvenika dva" nova je predstava nastala pod vještom rukom mladog autora, studenta glume, Mire Čabraje. Izuzetno dobra reakcija publike potaknula je mladog glumca da svoj projekt razvija i dalje, tako da osim predstave ...

Cilj mladog entuzijastičnog tima bio je stvoriti edukativno i interaktivnu predstavu za sve mališane. Vodeći znanstvenici iz područja psihologije i pedagogije godinama naglašavaju važnost interaktivnog učenja i integracije različitih predmeta. Odlučili smo poslušati njihov savjet te smo osmislili način da povežemo više područja, a ‘ljepilo’ koje smo pritom koristili je – igra! Naime, igra je medij i sredstvokomunikacije koje djeca predškolske i osnovnoškolske dobi najčešće koriste. Služe se njome da bi se zabavili, sklopili nova prijateljstva, ali ona služi i da bi se kroz nju učilo. Vidjet ćete da smo upravo kroz igru pokušali predstaviti djeci znanja iz: prirodnih znanosti, geografije, orijentacije, snalaženja u prirodi (prirode i društva), geoloških pojava u prirodi i pravilima lijepog ponašanja.

Priča prati prijateljstvo dječaka Ja i djevojčice Ti koji se upoznaju na neobičan način te zajedno kreću u potragu za blagom. Zadatci i prepreke na koje nailaze nisu nimalo laki, no uz hrabrost i upornost, kroz igru, uspijevaju riješiti sve znanstvene zadatke, geografske zagonetke i kemijske pokuse koji su se našli kao prepreka na njihovom putu.

U predstavi glume Antonia Šašo i Miro Čabraja, ujedno i redatelj predstave, ostatak autorskog tima čine producent Tomislav Jakuš, kostimografkinja Lora Vran, scenograf Pietro Boban, skladatelj Ozren K. Glaser i savjetnica za dječju psihologiju Antonia Ćosić.

Ukoliko u svom mališanu vidite potencijalnog znanstvenika, ili mu jednostavno želite pružiti nezaboravne doživljaje u pustolovini dječaka Ja i djevojčice Ti, uputite se 26.rujna u 11.00 sati u Narodno sveučilište Dubrava, Cerska 1.

Trajanje: 45 min

Više informacija potražite na:

https://www.facebook.com/TIiJAznanstvenika2

Kako do besplatnih ulaznica?

Najbržim čitateljima našeg portala koji nam pošalju svoje podatke (ime, prezime, broj telefona) na e-mail adresu: [email protected] darujemo 2x2 ulaznice za predstavu Ti i Ja - znanstvenika dva.

Tekst I foto: promo

Najnovije

Najpopularnije