Šireći ideju o organizaciji proizvodnje i poslovanja na ekološki prihvatljiv i održiv način, Kraš je izgradio vlastiti ekopark u Bratini, općini Pisarovini. Svi objekti na posjedu i pripadajući sadržaji pričaju ekopriču, od drvenih kućica čiji su apartmanski kapaciteti planirani za smještaj stotinjak osoba, restorana s originalnom ponudom specijaliteta, do farme krava koja omogućuje bavljenje ekološkim stočarstvom.

S obzirom na to da je čitavo imanje nositelj ekološkog certifikata, svi navedeni objekti sagrađeni su od potpuno prirodnih materijala, drva i kamena, dok se poljoprivredni uzgoj obavlja prema najvišim standardima ekoproizvodnje.

Okruženje šumom pruža mogućnost da se ponekad ugleda nešto od autohtone divljači (jelen, srna, divlja svinja, zec, fazan, trčka, šljuka) i brojnih ptica (roda, siva čaplja, lastavica, vrabac, sjenica, djetlić, žuna, kukavica, vrana, gavran, svraka, škanjac, sova, ćuk, štiglić, slakoper).

djecji-izleti-u-ekopark-krasograd

Kraš u suradnji s putničkim i turističkim agencijama organizira jednodnevne i višednevne dječje izlete na svom imanju. Pored safarija na koji vas Kraš vodi vlakićem, možete sudjelovati u:

* utrkama na mehaničkim konjima

* mužnji mehaničke kravice

* natjecanju u potezanju konopa

* skakanju u vrećama

* skakanju na trampolinu

* vožnji jezerima brodićem

Za djecu je organizirano također:

* eko sadnja dječjeg voćnjaka

* potraga za kovčegom sa skrivenim slatkim blagom

* slatko kolo sreće

* trčanje Kraševe slatke alke

* druženje s maskotama iz Životinjskog carstva, ali i s pravim životinjama koje obitavaju na imanju

Program sadrži i edukativni dio - od polja do stola, kao i slastan ručak.

Više informacija potražite na: www.ekopark-kras.hr

Izvor: www.ekopark-kras.hr

Foto: https://www.facebook.com/EkoparkKras