Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izgradnja eko vrta u Domu za odgoj djece i mladih Dugave

Volonterski centar Zagreb i Dom za odgoj djece i mladeži Zagreb u sklopu manifestacije Hrvatska volontira 2015. organiziraju dvodnevnu volontersku akciju uređenja okoliša za korisnike Doma pod nazivom „Izgradimo eko vrt u Dugavama“

Korisnici Doma za odgoj djece i mladih Dugave će, uz pomoć VCZ-a i volontera, 20. i 21. svibnja od 10 do 16 sati uređivati dio dvorišta koji je predviđen za eko vrt. Andreja Čoh, vlasnica urbanog vrta na vrhu svoje stambene zgrade te autorica bloga Urbana vrtlarka održat će sudionicima radionicu o vrtlarstvu, ali i provesti ih kroz sve faze izgradnje eko vrta (priprema terena, obrada, sadnja). Osim uključivanja u zajedničku aktivnost, korisnici će dobiti priliku trajno koristiti eko vrt u kojem će biti zasađeno razno povrće i začinsko bilje.

Također, za sve prisutne bit će organizirana radionica izrade kompostišta koju će voditi Sandra Dobrić i Gordana Dragičević iz udruge Parkticipacija. Osim dobivenog znanja o važnosti razdvajanja i smanjivanja bio otpada, kompostište će ostati korisnicima doma na korištenje.

Cilj ove volonterske akcije je educirati i osvijestiti korisnike Doma o važnosti brige o zemlji i prirodnom uzgoju te ih potaknuti na zajedničku aktivnost kojom će i u budućnosti moći pridonijeti svojoj neposrednoj zajednici.

Peta po redu Hrvatska volontira do sada je okupila više od 190 organizatora volontiranja koji su osmislili i prijavili više od 280 volonterskih aktivnosti na razini cijele Hrvatske. Volonteri iz preko 60 hrvatskih gradova sudjelovat će u različitim volonterskim aktivnostima kako bi svojim doprinosom potaknuli izgradnju sretnije i bolje zajednice.

Popis svih volonterskih aktivnosti koje će se održati u razdoblju od 18. – 23. svibnja 2015. možete naći na sljedećoj poveznici:

http://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/events

Tekst: Hrvatska volontira 2015

Foto: Profimedia

Najnovije

Najpopularnije