Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lutkarska predstava Šuma priča

U maloj dvorani Centra mladih Ribnjak, 11. travnja 2015. u 11, odnosno u 12 sati, premijerno će biti prikazana lutkarska predstava Šuma priča

Lutkarska predstava Šuma priča, plod koprodukcije umjetničke organizacije KRUNA TARLE-art (grupa Fasade) i Centra mladih Ribnjak, namijenjena je djeci već od nepune dvije godine nadalje, a nastala je po motivima poznate pripovjetke Zlatokosa i tri medvjeda.

Iako jednostavne i lako prenosive scenografije, tako da se može igrati u svakom prostoru, predstava pruža cjelovit doživljaj kazališta zbog svoje maštovite i profinjene estetike.

Stručna pedagoška provjera i pokusna reakcija najmlađih potvrđuju da se radi o predstavi koja je djeci zanimljiva, emocionalno topla i duhovita, proizlazi iz njihovog doživljajnog svijeta i nalik je na dječju igru. Odgojne poruke kao što su vrijednosti obiteljske topline te odnos prema prirodi, kao i brojni edukativni momenti, u predstavi su prisutni u nenametljivom obliku.

Autorski tim koji je stvorio ovu lijepu predstavu za početnu je ideju imao misao: „Idemo raditi predstavu za djecu koja će u najvećoj mogućoj mjeri biti nalik na dječju igru.“

Režija, scenografija, lutke, kostimografija: KRUNA TARLE

Igraju: Ana Malnar, Magda Henok, dramatizacija i tekst: Tena Šnajder

Izrada scenografije: Miljenko Sekulić

Izrada lutaka i kostima: Marina Ćurković i Kruna Tarle

Predstava je potpomognuta sredstvima Ministarstva kulture RH. Traje 30 minuta, a potom se može uživati u radionici.

Tekst: roditelji.hr

Foto: promo

Najnovije

Najpopularnije