Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napokon bolji uvjeti za djecu s malignim oboljenjima

Vlada Republike Hrvatske dala je na današnjoj sjednici suglasnost Kliničkom bolničkom centru "Sestre milosrdnice" za raspolaganje nekretninom – poslovnim prostorom površine 1194,96 metara četvornih u novoizgrađenom objektu Kliničkog ...

Zamjenik ministra zdravlja, prim. dr. Marijan Cesarik izjavio je nakon sjednice Vlade RH: 'Ponosni smo i sretni što smo uspjeli osigurati novi prostor za liječenje naših najosjetljivijih pacijenata, djece s malignim oboljenjima. U novom prostoru, djeca će imati vrhunsku skrb naših najboljih liječnika i bolje uvjete za boravak i liječenje“.

Pripremni radovi za preseljenje Zavoda za hematologiju i onkologiju KDB Zagreb već su u tijeku i očekuje se preseljenje u najskorijem roku, nakon potpisivanja ugovora između ustanova i završetka radova. Na novoj lokaciji, osiguran će biti adekvatan prostor za boravak i liječenje tridesetak malih pacijenata, kao i prostor za dnevni boravak roditelja s djecom.

Uz to, Ministarstvo zdravlja je Klinici za dječje bolesti odobrilo i zapošljavanje 19 novih liječnika i medicinskih sestara, zdravstvenih radnika odgovarajućih stručnosti koji će malim pacijentima pružiti vrhunsku zdravstvenu zaštitu i skrb.

Naime, stručna javnost, liječnici i udruge roditelja već dugo upozoravaju kako je lokacija Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj bolnici u Zagrebu neprimjerena za potrebe liječenja naših malih pacijenata, stoga je Ministarstvo zdravlja u svoje prioritete za 2015. godinu uvrstilo rješenje pitanja nove lokacije za Kliniku za dječje bolesti Zagreb, budući da sadašnji prostor KDB Zagreb s obzirom na lokaciju ne dopušta njezino širenje, odnosno nadogradnju.

Tako je Klinika za dječje bolesti Zagreb u veljači ove godine Ministarstvu zdravlja dostavila dopis kojim je zatražilo pomoć u pronalaženju odgovarajućeg prostora u koji bi se preselio Zavod za hematologiju i onkologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb. U suradnji su upravama Klinike za dječje bolesti i Kliničkog bolničkog centra Sestara milosrdnica pronađena je nova lokacija za Zavod u Klinici za tumore, Ilica 197.

Preseljenje Zavoda za hematologiju i onkologiju tek je prva faza u dugoročnom rješavanju pitanja lokacije Klinike za dječje bolesti Zagreb pa Ministarstvo zdravlja trenutno priprema dokumentaciju za projekt preseljenja cijele Klinike za dječje bolesti na novu lokaciju.

Tekst: Ministarstvo zdravlja

Foto: Profimedia

Najnovije

Najpopularnije