Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mačka - terapeut petogodišnjoj slikarici Iris Grace

Iris Grace je petogodišnja djevojčica iz Velike Britanije. I to nimalo obična. Kad pogledate njezine slike koje se već naveliko prodaju u njenoj zemlji, postat će vam jasno zašto toliki pišu o njoj. A tu je i priča o njezinoj mački ...

Prije tri godine Iris Grace je dijagnosticiran autizam i do nedavno uopće nije govorila. No zato joj u slikanju nema puno ravnih. No ima netko tko joj je pomogao da se otvori prema ljudima te svijetu oko sebe i da počne polako govoriti. Njezina osobna terapeutica - mačka Thula. Doveli su joj je roditelji u veljači ove godine kao mačića iz porodice Main Coon mačaka. Njihovo je prijateljstvo neizmjerno. Thula prati Iris u svim njezinim aktivnostima - nastavi, spavanju, igri na otvorenom, slikanju, pa čak i tijekom kupanja jer se i sama voli kupati!

Roditelji tvrde kako je ova nježna mačka pomogla djevojčici da se otvori i krene se izražavati verbalno i da lakše izražava svoje emocije. “Od kad smo doveli ovo dragocjeno, magično mače u kuću, ono je bacalo čaroliju nad Iris kroz svoja vjerna druženja, prirodnu privrženost i nježnu narav. Otvorilo je nova vrata za komunikaciju i emocije i Iris je sretnija nego ikad prije,” napisala je mama od Iris na blogu.

“Kad je Thula prvi put došla k nama, Iris bi se odmaknula kad bi se maca približila, nije ju puno dodirivala, tako da su bile samo jedna pored druge. Thula je bila uporna i na kraju uspjela pridobiti pozornost od Iris. Između njih se od samog početka osjetilo stvaranje jedne nedvojbeno snažne povezanosti, a sada se vidi i promjena ponašanja moje kćeri prema Thuli. Puno je taktilnija i nježnija, masira Thuline crne šapice i svojim prstima uranja u njezin svilenkasti “kaput”. Kad se igra na I pad-u, jednom rukom miluje dodiruje svoju vjernu mačku koja ostaje uz nju. Sigurna sam da će to imati na nju djelovati tako da joj smiruje osjetila i još jednom osjećam veliku zahvalnost i poštvanje prema ovom novom članu obitelji.”

Blog o Iris s predivnim fotografijama možete pratiti ovdje: http://irisgracepainting.com/blog/

Njezine slike pogledajte na http://irisgracepainting.com/

Najnovije