Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pčelica Maja stiže u kina

Na radost malih i velikih od 23. listopada u kina nam stiže animirani film o legendarnoj pčelici Maji i prekrasna priča o prijateljstvu, velikodušnosti i slobodi

Znatiželjna pčelica Maja i njezin prijatelj Pavo spašavaju košnicu od pohlepne kraljičine savjetnice i okončavaju dugotrajno neprijateljstvo između pčela i stršljena.Mlađahna Pčelica Maja nemirnog je duha i ne želi prihvatiti pravila košnice. Jedno od tih pravila je da se ne smije vjerovati stršljenima koji žive izvan livade. Kada netko ukrade Matičnu mliječ prva sumnja pada na stršljene i Maju kao njihovu saveznicu.Nitko ne vjeruje da je Maja nevina i ne želi joj pomoći osim njenog najboljeg prijatelja Pave. Nakon velike i uzbudljive avanture do košnice stršljena, Maja i Pavo pronalaze pravog kradljivca i dvoje prijatelja se ponovno sprijateljuju s ostalim stanovnicima bogatog kraljevstva.

Žanr: Obiteljska animacija

Format: 2D i 3D

Trajanje: 79 minuta

Početak prikazivanja 23.10.2014. u Cineplexxu i ostalim kinima

Vrijednosti koje njeguje pčelica Maja i po kojima je prepoznatljiva:

  • Sloboda: Maja živi izvan košnice u potpunoj slobodi na livadi
  • Prijateljstvo: Maja brine o drugima: pomaže, pouzdana je i velikodušna
  • Poštivanje prirode i prirodnih ljepota
  • Otvorenost uma: znatiželjna Maja stalno istražuje svoju okolicu, uči iz vlastitih i tuđih grešaka (ona je dijete!)
  • Zaigranost i nestašnost: Maja je zaigrano i nestašno dijete, nesputano ulazi u svaku zabavnu avanturu

LIKOVI

Maja – DUNJA FAJDIĆMaja je mala pčelica s velikim srcem! Rođena je u dobro organiziranom društvu pčela radilica, ali Maja sanja o uzbudljivom životu slobode, zabave i avanture. Za Maju je svijet suviše zanimljiv da bi ostala unutar košnice. Maja nije poput drugih pčela! Po prirodi nije sklona sukobu već je vesela, entuzijastična i radoznala. Majina znatiželja i šarm daju joj neodoljivu energiju koja će osvojiti i njene najoštrije kritičare i inspirirati ostale pčele da žive život punim plućima.

Pavo – HRVOJE PERC

Pavo je Majin najbolji prijatelj i odani pomagač. Po prirodi je otkačen i nije jedna od najpametnijih pčela u košnici. Njegova opreznost je korisna suprotnost Majinoj impulzivnoj prirodi. Zapravo, Pavo je jedina pčela koja ju može natjerati da preispita svoje odluke. Iznad svega, Pavo je osjećajna pčelica sa velikim srcem koja se samo želi družiti sa svojom najboljom prijateljicom i uživati u najljepšim stvarima u životu... poput peludi!

Flip – DINKO VUJEVIĆ

Flip je skakavac skitnica koji je iskusio sve što život pruža. Ljubitelj glazbe Flip živi sretno i slobodno na livadi i on je buba kojoj se sve ostale bube dive. Maju će on odmah privući jer i ona žudi da vodi svoj život s takvom vrstom slobode.

Zuzlona – MATIJA PRSKALO

Nadzornica najvišeg reda, Zuzlona je savjetnica kraljice i stvarni kreator pravila košnice. Zuzlona ne tolerira neposlušnost... posebno ne od poznatog izazivača problema po imenu Maja! Njena želja za kontrolom je manja samo od njene želje za vlašću – i neće se zaustaviti dok ne zauzme najvišu poziciju!

Ljigor – MLADEN VASARY

Ljigor je odani pomoćnik kraljevske savjetnice. Pomalo nespretan i nervozan, često pomiješa Zuzlonine naredbe sa nečim bezazlenijim. Potajno se ne slaže s njenim zlim planom da preuzme kontrolu, ali NIKAD neće reći svoje mišljenje već će uvijek izvršiti njena naređenja...

Špica (Zvrndoljub) - LUCIJA BARIŠIĆ

Špica je energični i nestrpljivi stršljen koji je zakleti neprijatelj pčela (bar mu je tako tata rekao). Utjecaj njegove obitelji će ga natjerati da sudi o Maji na osnovu njene „pčelinosti“, ali Maja će vrlo brzo uspjeti srušiti sve njegove predrasude. Njih dvoje će čak i najvećim neprijateljima pokazati da pčele i stršljeni mogu biti prijatelji.

Hank – AMAR BUKVIĆ

Hank je Špicin otac, opasni stršljen, predvodnik svog plemena i osoba koja najviše mrzi pčele. Tvrdoglav i nadasve samouvjeren, Hank nastupa agresivno, ali je dobar u duši. Usprkos grubom karakteru, on zaista želi samo najbolje svom sinčiću.

Arnie i Barney – DANIJEL DIZDAR

Arnnie i Barney su dva ratoborna mrava koja su sklona nezgodama. Usprkos nastojanjima, njihove ludorije stvaraju nervozu kod njihovog vođe trupa. Kad sazna da je nekoliko beba pčela nestalo, vođa mrava će nevoljko poslati Arnieja i Barneya da ih pronađu i spase... što će imati urnebesno smiješan rezultat!

Miss Cassandra – IDA PRESTER

Miss Cassandra je ugodna i brižna učiteljica u košnici. Vole je sve pčelice jer je beskrajno strpljiva, a ona će se odmah oduševiti novom učenicom, Majom. Od nje će miss Cassandra naučiti da ne treba pratiti sva pravila, čak iako to znači da se treba suprotstaviti kraljičinoj savjetnici.

Kraljica - DORIS PINČIĆ ROGOZNICA

Kraljica je ugodna i dobrodušna vladarica košnice. Mudra i brižna, kraljica prepoznaje jedinstvenost u Maji što većina pčela smatra neposlušnošću. Maja će se odmah zbližiti s kraljicom, koja je jedna od malobrojnih pčela koja je ljubazna prema njoj.

Foto: promo

Najnovije

Najpopularnije