Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi koraci uoči prvog rođendana malog princa Georgea

Da je prije svog prvog rođendana kojeg će proslaviti sutra, 22. srpnja, siguran na svojim nogama, dokazuje posljednja fotografija budućeg britanskog kralja, malenog princa Georgea

Veliko uzbuđenje ovih dana vlada u britanskoj kraljevskoj obitelji! Osim što su u jeku pripreme za proslavu prvog rođendana malog princa, Georgea Alexandera Louisa, jedan od najznačajnijih dana za njegove roditelje dogodio se samo nekoliko dana uoči velikog slavlja.

Naime, maleni je princ napravio svoje prve korake! Otkako je usavršio hodanje, uz pridržavanje za ruke svoje majke, više uopće ne želi da ga se nosi. Tako je proteklog tjedna s njom bio na polo utakmici u kojoj je sudjelovao i njegov otac te cijelo vrijeme trčkarao uokolo i zapravo bio glavna zvijezda. Time je budući britanski kralj mami i tati jasno dao do znanja kako će im druga godina s njim biti još uzbudljivija od prve koja je doista bila aktivna za jednu malu bebu.

Naime, 22. srpnja 2013., vojvotkinja od Camebridgea, Catherine, rodila je sina u 16 sati i 24 minute. Beba je bila teška 3900 grama, a otac djeteta, princ William, bio je prisutan na porođaju. Ed Perkins, glasnogovornik princa Williama, iz bolnice St. Mary i tamošnjeg privatnog odjela Lindo krenuo je prema Buckinghamskoj palači kako bi kraljici Elizabeti II. donio službeni dokument o rođenju praunuka. Ovu službenu objavu, među ostalim, potpisao je i kraljičin bivši ginekolog Marcus Setchell koji je vodio liječnički tim tijekom porođaja, a čim je na drvenom stalku objavljen ispred palače izazvao je oduševljenje na tisuće ljudi koji su se okupili ispred zlatne ograde kako bi ga vidjeli, pročitali i fotografirali.

No, ni preostali dani u malenom životu princa Georgea nisu bili nimalo uobičajeni za većinu djece.

Primjerice, u dobi od tri mjeseca kršten je u kapelici St. James palače. Samu ceremoniju krštenja vodio je canterburški nadbiskup Justin Welby, čelna osoba Anglikanske crkve. Kršten je kao princ George Alexander Louis od Cambridgea, a ulomke iz Biblije čitali s, njegov stric, princ Harry i teta, Pippa Middleton, Kateina sestra. Budući britanski kralj, treći po redu za nasljeđivanje krune, nosio je repliku čipkaste satenske haljine poput one kakvu je nosio svaki monarh od 1841. godine, a sašila ju je osobna krojačica kraljice Elizabete II., Angela Kelly. Osim toga, internetski portal My1stYears.com preslatkog je princa proglasio najboljim članom kraljevske obitelji te tako s trona skinuo njegovu majku Kate.

U proteklog godini maleni je George i putovao, a definitivno najzapaženije je putovanje bilo ono u Australiju i Novi Zeland. Imao je devet mjeseci, a fotograf Simon Woolf tada je, iza vojvotkinjinih leđa, snimio fotografu za koju je ona kasnije naglasila, kako prenose brojni mediji, da joj je zasigurno najdraža do tad. Maleni princ George imao je smiješak na licu, a Kate je blistala od ponosa.

Još jedan u nizu trenutaka za pamćenje u protekloj godini bila je proslava Dana Očeva kojega su maleni George i njegov otac William proslavili na neuobičajen način. Naime, toga je dana William u selu pored Londona igrao polo utakmicu sudjelujući u humanitarnoj akciji za pomoć beskućnicima, a maleni George i njegova majka Kate, bodrili su Williama s klupe, nakon čega su svi zajedno proveli nezaboravno popodne.

Njegov posljednji izlazak u javnost zabilježen je ranije ovog mjeseca (2. srpnja), tijekom obiteljskog posjeta Prirodoslovnom muzeju u Londonu, kada su Kate i William sa svojim sinom uživali u izložbi 'Sensational Butterflies'. Na fotografiji dječak čvrsto stoji na nogama te podignutih ruku sigurno korača.

- Princ George je bio pun života, vrlo siguran i uvjeren u sebe, to je vrlo odlučan dječačić - izjavio je autor fotogarfije John Stillwell.

Foto: Profimedia

Najnovije

Najpopularnije