Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svijet je pun neobičnih imena. No ime nove celebrity bebe pravo je iznenađenje!

Svijet poznatih i slavnih pun je neobičnih imena, od Bear Blu i Bear Blaze, do Poppy Honey ili North, Saint i Chicago, no imamo i mi i domaćih "zanimljivosti" - Nevesinko, Čilja, Madona Esmeralda..., samo su dio neobičnih hrvatskih ...

 neobična imena u svijetu poznatih i u Hrvatskoj

Osnivač Tesle Elon Musk i njegova partnerica Grimes nedavno su dobili dječaka, a vijest o tome, Elon je objavio na svojem Twitteru, a kad ga je jedan korisnik pitao za ime, odgovorio mu je neobičnom kombinacijom slova i brojki - X Æ A-12! Više ih je pokušalo dešifrirati neke znakove, pa su tako pronašli da je "Æ"nordijska ligatura koja znači "pepeo", ili da ti znakovi povezuju četiri elementa: vodu, vatru, zemlju i zrak. Bilo kako bilo, nitko ne zna kako se izgovara ime šestog Elonova sina, a prvog iz veze s ekscentričnom umjetnicom.

No svijet poznatih roditelja pun je neobičnih dječjih imena. Cameron Diaz i Benji Madden svoju su djevojčicu nazvali Raddix.

Kal-El Coppola Cage sin je Nicolasa Cagea.

Apollo Bowie Flynn, Kingston James McGregor, and Zuma Nesta Rock
imena su djece Gavina Rossdale-a i Gwen Stefani.

Blue Ivy kći je Jay Z-a i Beyonce.

Maštovita je bila i Uma Thurman: njezina djeca se zovu Rosalind Arusha Arkadina Altalune Florence, baš kao i Natalie Portman koja je 2011. rodila sina Alepha te Alicia Silvestone koja obožava ime Bear Blu. Nije "plavi“, ali je Bear Blaze – tako se zove dijete Kate Winslet.

Apple je kći Chris Martina i Gwyneth Paltrow;  Seargeoh Sylvestera Stallonea i Sashe Czack, dok su North, Saint i Chicago djeca Kenyea Westa i Kim Kardashian West.

Poppy Honey Rosie, Daisy Boo Pamela, Buddy Bear, and Petal Blossom Rainbow, imena su koje je "skuhao“ Jamie Oliver.

Mogli bi ovako nabrajati u nedogled, no i Hrvati su inspirativni kad su imena u pitanju. Iako volimo „obična“ imena, pa su nam na popisu najdražih već godinama Luka, Jakov, Mia, Ana…, imamo mi Nevesinka, Ivana Jesusa, Ivana Bosca, Zinedina, Cristiana, Lionela, Princa Liona, ali i  Čilju, Rivajet, Mulu, Madonu Esmeraldu

Tekst: D. P.
Fotografije: Profimedia

Najnovije