Zahvaljujući Theresinoj odluci, međunarodna klinika za neplodnost OLGA Clinic na Cipru sada je odlučila promijeniti svoju prethodnu dobnu granicu za IVF s 51 godinu na 53. „Zahvalna sam što mogu doprinijeti ovoj promjeni koja će ženama diljem svijeta omogućiti trudnoću kasnije u životu“, kaže Therése Neaimé, popularna švedska glazbenica i umjetnica.

Odrastajući u Švedskoj uz majku Šveđanku i oca Libanonca, ova pjevačica, tekstopisac, glumica, plesačica i motivacijski govornik rano je odlučila preuzeti sudbinu u svoje ruke. Unatoč maltretiranju koje je trpjela u školi, Therése je postala uspješna atletičarka. “Sport me naučio da uz naporan rad i usredotočenost možete postići mnogo. Također je poboljšao moje samopouzdanje i osjećaj vlastite vrijednosti", kaže Therese koja je ovaj način razmišljanja primijenila na svoj život.

Postala je uspješna poslovna žena koja uspješno usklađuje karijeru s odgojem troje djece. “To što sam samohrana majka nikad me nije usporilo. Svoju djecu vodim na događaje vezane uz posao kad god je to moguće. Zaista vjerujem da je to sjajno iskustvo za njih”, kaže mama 13-godišnjeg Lucasa, desetogodišnje Nikki i četverogodišnjeg Lennoxa koja je svoj život posvetila širenju informacija o donaciji jajnih stanica.

„Pomažem Klinici za plodnost O.L.G.A u širenju informacija o tome kako postati majka i kasnije u životu. Donacija jajnih stanica fantastična je prilika za žene da same postanu majke do 51. godine. Nekad morate posuditi srce, nekad jajnu stanicu – ništa lakše od toga!“, objasnila je 53-godišnjakinja koja je ovaj put ostala trudna zahvaljujući doniranoj jajnoj stanici.

No prvo je dijete začela s vlastitom jajnom stanicom. „Imala sam 39 godina kada sam s tadašnjim partnerom dobila prvo dijete. Dugo smo se mučili i pokušali s umjetnom oplodnjom prije nego što smo sami čudesno zatrudnjeli“, otkrila je.