Eden Wood je imala samo 2 godine kada ju je majka uvela u svijet dječjih natjecanja ljepote, a njezinu smo priču tada pratili u popularnom televizijskom reality showu “Toddlers and Tiaras”. Iako su već tada mnogi upozoravali na opasnost ovakvih natjecanja i posljedice koje će ostaviti na dječju psihu, istina je zapravo bila još puno gora. Bivša menadžerica danas 18-godišnje Eden napisala je knjigu u kojoj je otkrila da ju je majka Mickie Wood godinama fizički i emotivno zlostavljala.

profimedia-0103126751.jpg
Profimedia Eden je navodno njezina ambiciozna majka fizički i psihički zlostavljala

profimedia-0036687533.jpg
Profimedia Do šeste godine je osvojila 300 titula


Optužila ju je da su joj natjecanja bila važnija od zdravlja vlastite kćeri, da je tjerala djevojčicu da pije energetska pića i espresso kako bi joj održavala energiju. Zbog toga su Eden počeli trunuti zubi, međutim, majka ju je odbijala odvesti zubaru. Također je tjerala Eden da se redovito sunča u solariju, da drži dijetu i vježba osam sati bez pauze, a ako bi pogriješila u nečemu, naljutila bi se i rekla joj: 'Ista si kao tvoj otac - on je gubitnik’.

Zbog konstantnog pritiska i nezdravog života djevojčica je počela patiti od jakih glavobolja, a njezin probavni sustav počeo je pokazivati znakove poremećaja. Stoga je sama sa 6 godina, nakon što je već osvojila 300 titula, tražila od majke da se prestane natjecati. Eden danas ima 18 godina te se i dalje bavi modelingom, ali ne na tako ekstreman način.