Danas 33-godišnja Amerikanka Amber Portwood imala je svega 17 godina kada je postala televizijska zvijezda. Naime, MTV je u to vrijeme snimao reality show „16 and Pregnant“, a Amber i njezin tadašnji tri godine stariji dečko Gary Shirley čekali su prvo dijete.Godinu dana kasnije na svijet je stigla njihova kćer Leah, no umjesto obiteljske idile par je prekinuo.

amber.jpg
MTV Amber i kćer Leah godinu dana nakon njezinog rođenja

Budući da je Amber bila fizički nasilna prema Garyju, što je i zabilježeno na kamerama, sud joj je oduzeo skrbništvo nad djevojčicom. Njihov se odnos pogoršao nakon što se Gary ponovno oženio. Amber se teško nosila s tom situacijom, majčinstvo joj je također predstavljalo problem, a otkrila je i da ima bipolarni poremećaj. Zbog svega toga se udaljila od djevojčice koja danas ima 14 godina.

"Znala sam da se ne trudim dovoljno s Leah. Sada se toliko toga promijenilo. Nekad sam mislila kako je najbolje za nju da se držim podalje, a godinama kasnije to mi se obilo o glavu“, objasnila je Amber kojoj je kćer jako zamjerila to što nije bila tu za nju.

"Želim joj pružiti ljubav koju joj ranije nisam dala, jer sam mislila da će joj život biti bolji bez mene. Mislila sam da ću joj samo naštetiti u budućnosti. Ali sada želim da zna kako nikada nisam odustala od nje. Ne postoji način na koji ću to ikada moći popraviti, ali moramo ići naprijed“, objasnila je nedavno Amber koja je prije pet godina dobila sina Jamesa.

Budući da je bila fizički nasilna i prema njegovom ocu, bivšem partneru Andrewu Glennonu, par je prekinuo, a maleni je ostao živjeti kod oca. Ove joj je godine skrbništvo u potpunosti oduzeto zato što ju je Andrew optužio da u društvu djeteta pije alkohol, te da je maleni raskrvario usta dok je bio kod nje na brizi.