Kada birate ime za bebu, nije jedini kriterij za biranje samo to da se ono vama sviđa. Valja uzeti u obzir još neke parametre. Primjerice, trebate se zapitati kako će imekoje odaberete zvučati za deset godina, hoće li ime biti plodno tlo za izrugivanje budućih vršnjaka vašeg djeteta ili hoćete li imati problema s objašnjavanjem drugima kako se ime piše ili izgovara.

djevojčica se smije
Shutterstock 

Ako birate imena koja su u trendu, ne preporučuje se odabir imena koja se pišu drugačije negoli se izgovaraju, imena koja su reference na pop kulturu i slično, ističu stručnjaci.

Uvijek je dobro potražiti inspiraciju u kulturi u kojoj će vaše dijete odrastati ili čak unutar vašega obiteljskog stabla. Postoje tradicionalna imena koaj nisu nužno neprihvatljiva u suvremenome društvu.

Detaljno proučite značenje imena jer ne želite da ono bude negativno ili kontradiktorno. Ako odaberete ime koje vam se sviđa toliko da zanemarite njegovo značenje, budite spremni na propitkivanja okoline. Razgovarajte o potencijalnim nadimcima s partnerom ili članovima obitelji kako biste bili sigurni da ne postoji uvredljiva verzija nadimka koju ste možda zanemarili.