Glumica Sandra Bullock ima nevjerojatnu i emotivnu priču o tome kako je postala majka. Iako je bila megazvijezda, a njezini su filmovi bili među najgledanijima, u pronalasku životnog partnera ili potencijalnoga oca djece nije baš imala sreće. Osim toga, svoje je tridesete posvetila glumačkoj karijeri iako je, kako je izjavila za People, oduvijek sanjala o tome da jednoga dana postane majka.

Kako se njezino majčinstvo nikako nije realiziralo biološkim putem, Sandra je odlučila posvojiti prvo dijete 2010., a drugo 2015. godine.

U jednoj epizodi podcasta Red Table Talk, 58-godišnja je glumica ispričala da je posvajanje njezine djece bilo za nju znakovito i vrlo emotivno. Naime, i za njezina sina Louisa (12) i za kćer Lailu (9), javili su joj da su raspoloživi za usvajanje dok je bila na grobu svoje mame, s kojom je bila duboko povezana i nakon čije je smrti dugo patila. 

'Ne znam zašto je to bio jedini put, ali tako mi je drago što me je svemir tjerao da čekam na majčinstvo. Toliko sam željela djecu, ali jednostavno nikako drugačije nije išlo. I sada sam zahvalna na tome. Za obje sam bebe doznala na istome mjestu, dok sam bila na grobu svoje mame. Osjećam kako mi je upravo mama donijela moju djecu', ispričala je Sandra Bullock o svojoj odluci da posvoji Louisa i Lailu.

Sada, kao majka, na svoj veliki glumački uspjeh gleda potpuno drukčije: 'Iako sam bila uspješna, tek kada je Louis ušao u moj život, shvatila sam da je to jedini put za mene, da je to ono što cijeli život čekam. Kad su mi ga dali u ruke, imao je samo deset dana, a promijenio mi je cijeli život. Donio mi je neopisivu radost'.  

Glumica je objasnila kako su joj djeca došla u najtežem razdoblju života i da joj je majčinstvo pomoglo da izađe iz jedne duge i mračne faze. Kako što više vremena provela s njima, na neko je vrijeme napravila stanku u snimanju filmova, povukla se iz javnog života i potpuno posvetila svojoj djeci.  

'Moja djeca su mi pokazala put', smatra Sandra Bullock.