Jessica Alba je nedavno u  intervjuu za Glamour UK objasnila kako je odlučila krenuti na psihoterapiju sa svoje dvije kćeri zato da bi doznala na koji način postati bolji roditelj

Jessica je sa starijom kćeri već započela psihoterapiju i tvrdi kako joj je to iskustvo pomoglo da uspostavi bolji odnos s njom. Stoga, kako je primijetila da se mlađa Haven također počela zatvarati i ne želi pričati o svojim osjećajima, baš kao što je bio slučaj i sa 14-godišnjom Honor, odlučila je i s njom krenuti na terapiju.

'Zapitala sam se kako im mogu biti bolji roditelj. Kako uspostaviti bolju komunikaciju sa svojim kćerima? To je bio razlog zajedničke terapije. Nisam željela da me isključe iz svoga života', izjavila je Jessica za Glamour UK.  


Glumica smatra da su tijekom terapije njezine kćeri imale siguran prostor za komunikaciju, koji stvara terapeut kao objektivni promatrač, te su joj mogle otvoreno reći sve što ih muči vezano uz njih, uz njihov odnos s njom kao mamom, kako doživljavaju pubertet i odnose s vršnjacima.  

Najkorisniji dio terapije, smatra glumica, onaj je kada joj kćeri otvoreno mogu reći što im se sviđa, a što ne u njezinom roditeljskom pristupu

''Nisam savršena, ne znam na sve odgovor, i griješit ću, ali želim naučiti kako biti dobar roditelj' - rekla sam svojim kćerima u jednom razgovoru. I trudim se doći do toga cilja', ispričala je Jessica u intervjuu.  Alba smatra da je važno djecu odgajati tako da osjećaju da ih se uvažava, čuje i vidi kao osobe.  

Inače, 41-godišnja Alba sa suprugom Cashom Warrenom ima troje djece - 14-godišnju Honor, 10-godišnju Haven i 4-godišnjeg Hayesa.