Ova simpatično ilustrirana slikovnica Stuarta LynchaPetominutne bajke objavljena je u izdanju Profila sadrži sedam poznatih i djeci omiljenih bajki: Ljepoticu i zvijer, Pepeljugu, Ivicu i Maricu, Crvenkapicu, Princezu na zrnu graška, Snjeguljicu te Ružno pače.

Britanski pisac i ilustrator Stuart Lynch, hrvatskoj publici poznat po Slikobajkama, u ovoj je slikovnici tradicionalne bajke prepričao u stihovima te ih začinio s puno humora i zanimljivih detalja, ritma i rime pa su savršene za čitanje naglas. Važno je istaknuti da je autor u svim pričama zadržao prepoznatljive glavne junake, radnju te sretne i poučne završetke, što je svima nama neizostavno kada su u pitanju najpoznatije bajke za djecu.

Petominutne BAJKE.jpg
Profil 

Posebnost Petominutnih bajki doza je duhovitosti pa ćete tako, primjerice, doznati da je princ Dražen bio jako zločest, sebičan i uobražen, a dijeljenje s drugima teže mu je padalo i od kuhanih prokulica, jednoj princezi noge su smrdjele do plafona, zlu i okrutnu kraljicu mogli su utješiti jedino komplimenti laskavog ogledala Bože, dok je princezu Elu cijelu noć žuljalo zrno graška, kako ona kaže, veličine slona.

Neodoljiv i duhovit tekst prate vesele i razigrane ilustracije, također protkane humorom. Stihove je, uz puno ritma prepjevao izuzetan prevoditelj Ozren Doležal.

Ove su bajke savršeno štivo za djecu i odrasle te će zasigurno postati omiljeno štivo za čitanje za laku noć.

Tu sam uz tebe_naslovnica promo.jpg
Profil 

Slikovnica Tu sam, uz tebeSmriti Halls i Stevea Smalla, u prijevodu Ozrena Doležala, u prvih mjesec dana na policama knjižara, osvojila je srca čitatelja i zauzela prvo mjesto po broju prodanih primjeraka.

Ova duhovita i iznimno topla slikovnica na nježan i prekrasan način slavi prijateljstvo. Glavni su likovi Medo i Vjeverac, a njihove će vas zgode nasmijati i raznježiti. Kamo god Vjeverac krene, slijedi ga njegov prijatelj Medo velikog srca. On obećava da će biti uz Vjeverca, bio on mrzovoljan, šašav ili ljutit ‒ no ta će se odluka naći na kušnji kada veliki, nespretni Medo potopi Vjeverčev kanu, i odbaci ga s klackalice visoko u zrak, i razbije mu omiljenu šalicu, i… Na koncu, Vjevercu je dosta svega. Objavi Medi da mu treba prostora – no ubrzo shvati da mu je mnogo zabavnije kad je njegov najbolji prijatelj u blizini. 

Slikovnica je jednako namijenjena i djeci i odraslima i sigurni smo da će postati rado biran dar za vašu djecu, prijatelje, članove obitelji i sve one koje neizmjerno volite.

A ove dvije slikovnice darujemo na našem Instagramu tijekom ovoga uskršnjeg vikenda, a pravila nagradnog natječaja pogledajte ovdje. Sretan Uskrs!