Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nives Celzijus: 'Biti mama ne poništava nas kao žene, našu osobnost, želje, ciljeve izvan majčinstva i kućanstva'

Nives se u svojoj kolumni za Story.hr dotiče vrlo osjetljive teme: kako okolina gleda na majku koja ne živi svoj život prema stereotipima društva nego je ipak malo drugačija, a što ne znači da je time i manje bolja majka

 nives celzijus

Nives Celzijus je godinama u svijetu showbizza, ali ona je i majka 16-godišnjega Leonea i 14-godišnje Taishe. U kolumni za Story.hr Nives progovara o tome što znači biti majka te da majkama nije mjerilo prema kojem se ravnaju mišljenje i procjena okoline o njihovoj majčinskoj ulozi, nego nešto posve drugo.

'No biti mama ne poništava nas kao žene, našu osobnost, želje, ciljeve izvan majčinstva i kućanstva. Majčinske kvalitete ne mjerimo tekstilnim metrom, baš kao ni moral, niti ih mjerimo brojem skuhanih ručkova, što opet ne isključuje našu želju da kuhamo svaki dan, kao ni da se odijevamo prikladno.

Uloga majke ne bi smjela poništavati ni sve ostale uloge, a pritom ne mislim samo na ulogu žene i ‘kraljice’ koju su nam mučki podmetnuli kako bismo se osjećale cjenjenije i zahvalnije te tako zatomili našu potrebu za ostvarivanjem i održavanjem ostalih životnih uloga.

Dobra majka je sretna majka. Ona nije samo majka. Ona je i kći, sestra, prijateljica, kuma, žena, djevojka, ljubavnica. Ona je i avanturistica, poslovna žena, želi i u klub, kino, kazalište, na plažu i na Ibizu te na drugi kontinent. I s djecom i bez. Dobra mama je ponekad sebična. Želi vrijeme samo za sebe, za nokte, frizuru, knjigu, čašu vina', piše Nives Celzijus, a cijelu kolumnu možete pročitati na portalu Story.hr.

Tekst: Lucija Bogdanić

Foto: Instagram

Najnovije