Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radosna Marijana Mikulić: 'Ovo popodne je vrijedilo svake kapi znoja i mojih 13 tisuća koraka danas'

Marijana vrlo otvoreno govori o majčinstvu, odgoju, problemima s kojima se susreće kao roditelj, a njezina je posljednja objava vezana uz govorni napredak najmlađega Jakova, brigu koja je muči i s kojom se bori već mjesecima

 marijana mikulić

Naša glumica se prije nekoga vremena požalila na svome Instagram profilu kako njezin dvogodišnji Jakov još ne govori i kako su joj, kada je tražila uputnicu za logopeda, rekli da mora čekati do njegove pete godine za kompletnu dijagnostiku.

'Prošle godine u ovo vrijeme sam dobila uputnicu za naručivanje djeteta na pregled logopeda. JAKOV, tada 1.5 godinu, ne govori, ne gleda u oči, ne odaziva se na ime, ništa ne razumije kada mu se govori… Pola godine se čeka termin, jer su zbog korone ljudi odustajali, inače valjda ide to i do godinu dana. Nećemo nikog tražiti da ‘gura’, djetetu je godina i pol, na vrijeme smo krenuli. Jakov do godine i pol nije ni kontakt očima uspostavljao osim sa mnom, tada kreće tu i tamo pomalo s drugima, ali jako rijetko i jako kratko. Ali na vrijeme smo', napisala je Marijana Mikulić u svome tadašnjem postu, vidno razočarana u naš zdravstveni sustav.

No očito da je Jakov postigao napredak jer je jučer svojim statusom opisala koja ju je sreća obuzela kada je usred igre i jurnjave za dvogodišnjakom čula riječi koje mališan izgovara.

'Nadobudna izašla s njim bez kolica, on na guralici, juri kao munja. Ne staje ni na 'stani', 'stop', 'Jaki'... Ništa! Trčim Trakošćanskom, hvatam ga za majicu, kosu, za što stignem, da ne podleti pod auto. Do parkića mokra. 67 penjanja na veliki tobogan, a ja kao majmun gore dolje za njim jer je na vrh tobogana rupa na drugu stranu, kapituliram! Idemo doma na predah, pa s kolicima van', započela je svoju objavu te dodala: 'Krug s kolicima, hajde ipak idemo u drugi parkić gdje lakše on sam može na sve penjalice. Nakon 53 spuštanja u rekordnom roku, trčećeg podlijetanja pod noge djevojčica na ljuljama, krađe štapića s klupe od nepoznate žene, ponudim mu autić. Standardno - pokazujem svojim prstom i kažem 'daj auto'. Pa njegovim prstom i kažem 'daj auto. A on će 'da auto'. Znači sve'.

Nadalje je Marijana opisala koliko je olakšanje i sreća jedne majke kad primijeti napredak i kada je na horizontu kraj roditeljskih strahova i zebnje te pitanja 'hoće li sve biti u redu'.

'U sjenu pada moj mokar grudnjak i gaće od trčanja za njim da se ne zabije u nekoga, u sjenu padaju njegove zapišane gaće jer - skidanje s pelena. Rekao je 'da auto'. Doduše, onda je odjurio dalje spuštati auto niz tobogan pa juriti za njim, ali danas je najljepši dan, a ovo popodne je vrijedilo svake kapi znoja i mojih 13 tisuća koraka danas', napisala je Marijana.

Tekst: Lucija Bogdanić

Foto: Instagram

Najnovije