Mila Kunis i Ashton Kutcher nedavno su podijelili svoju malu tajnu: Djecu ne kupaju redovito! Zapravo čekaju dok ne vide 'prljavštinu na njima'. Par koji se upoznao na snimanju emisije 'That 70's Show' i vjenčao se 2015., nedavno je pričao o nedostatku vremena za kupanje njihovo dvoje djece, kćerkice Wyatt (6) i sina Dimitria (4) i to u novoj epizodipodcasta 'Armchair Expert' Daxa Sheparda.

Sve je počelo kad su Kunis i Kutcher započeli priču o općim higijenskim navikama poput tuširanja. Tada je Kunis otkrila, Shepardu i njegovoj suvoditeljici Monici Padman, praksu da se tek rođene bebe ne kupaju prečesto.

'Ja definitivno nisam bila ta koja je kupala svoje novoređene bebe, nikada!', rekla je glumica na koju se nadovezao njezin suprug.

'Evo u čemu je stvar: ako vidite prljavštinu na njima, operete ih. Iname nema smisla.', dodao je Kutcher.

ashton-kutcher-i-mila-kunis-priznali-da-djecu-ne-kupaju-redovito

Voditelj Shepard, koji ima dvije kćeri s glumicom Kristen Bell, za razliku od slavnog para kojeg je ugostio, nema istu strategiju kad je o kupanju riječ, međutim uopće im ne sudi. Štoviše, razumije zašto jednostavno nisu toliko usredotočeni na redovite kupke te je rekao da previše sapuna i vode itekako može utjecati na prirodnu barijeru tijela. No, kao što će to reći i brojni roditelji, i on kaže da je ritual kupanja prije spavanja važan korak ka uspavljivanju njegove djece.

ashton-kutcher-i-mila-kunis-priznali-da-djecu-ne-kupaju-redovito
ashton-kutcher-i-mila-kunis-priznali-da-djecu-ne-kupaju-redovito

'Svoju djecu smo kupali samo zato što je to bio dio večernje rutine", rekao je Shepard te u šali kazao: 'Mogli bismo malo manje mariti za njihovu čistoću.'

Uostalom, Kunis i Kutcher nisu baš pali s Marsa i nije da pojma nemaju o roditeljstvu. Naime, stručnjaci kažu da svakodnevno kupanje novorođenčeta može isušiti kožu, a Američka pedijatrijska akademija predlaže kupanje dojenčeta tri puta tjedno do prvog rođendana. Stručnjaci također kažu da je i dalje važno da bebe budu lijepe i čiste kad im se mijanjaju pelene, bez obzira je li predviđeno kupanje taj dan ili ne.

Na kraju, svaka će obitelj imati različite sklonosti i strategije. Neki vole rutinu noćnog kupanja, a drugi jednostavno nisu toliko usredotočeni na to, i to je u redu. Uostalom, ponekad moramo malo olakšati život i sebi i voljenima, baš poput Mile i Ashtona.

ashton-kutcher-i-mila-kunis-priznali-da-djecu-ne-kupaju-redovito

Tekst: Dunja Ladić

Foto: Profimedia