Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plava je najomiljenija boja na svijetu, a koja određuje vaš karakter?

Vjerujemo da ste već čuli da ovisno o tome koje nas boje privlače, svjesno ili nesvjesno pokazujemo neke svoje osobine. Naime, psihologija boja bavi se načinom na koji naša percepcija i reakcija prema bojama može otkriti neke naše ...

boje

Boje su posvuda oko nas. Neizbježne su i važne. Svatko od vas vjerojatno ima određenu boju kojoj je malo više naklonjen nego ostalima. Upravo ta boja oslikava vaš karakter. Naravno, boja ne može obuhvatiti cijelu sliku vašega karaktera, ali vam može puno otkriti.

Doznajte što vaša omiljena boja govori o vama!

Bijela

Bijelu boju vole perfekcionisti. Oni koji žele najbolje za sebe, cijene čistoću bijele boje, odnosno njezinu savršenost i nevinost. U životu ih vode emocije.

Žuta

Žuta je omiljena boja praktičnih i ambicioznih osoba koje teže tome da budu lideri. To su obično veoma pričljive i optimistične osobe koje uživaju u društvu i zabavi.

Narančasta

Ljubitelji ove boje energični su i spontani entuzijasti. Omiljeni su u društvu, topli i željni avanture. Uživaju u slobodi i dinamici. Dobroćudni su i simpatični.

Crvena

Crvena boja je boja strasti i seksepila. Obožavatelji ove boje uživaju u svakom danu i žive punim plućima. Preziru monotoniju, a osjećaje ne mogu zadržati u sebi, nego ih uvijek pokazuju.

Plava

Plava je najomiljenija boja na svijetu. Osobe koje su joj naklonjene obično su tradicionalne, smirene, iskrene i pouzdane. Ne vole se isticati.

Ljubičasta

Ovu smirijuću boju biraju emotivne i produhovljene osobe. Veliki romantičari i sanjari. Rado pomažu u zajednici. Jako im je važna emocionalna ispunjenost.

Zelena

Zelena boja povezuje se s osobama koje vole prirodu i uživaju u onome što rade. Imaju veliku potrebu voljeti i biti voljene, a po naravi su miroljubive i smirene osobe.

Smeđa

Osobe koje vole obiteljsku atmosferu naklonjene su smeđoj boji. Oni žele ugodan dom i smiren život. To su tople, duželjubive i duhovite osobe.

Crna

Iako se izvana mogu činiti vrlo ozbiljnima i suzdržanima, ljubitelji ove boje nerijetko imaju uzburkane misli i osjećaje. No, ne boje se reakcija okoline.

Tekst: Dunja Ladić
Foto: Shutterstock 

Najnovije

Najpopularnije