Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U petom mjesecu trudnoće odlučila odustati od utrke: 'Važnije mi je bilo zdravlje djeteta!'

Američka atletičarka, 31-godišnja Lindsay Flach, natjecala se u sedmoboju u 18. tjednu trudnoće, ali je odustala na utrci od 800 metara jer se nije osjećala dobro. Naime, natjecanje je bilo njezin oproštaj od sporta kojim se godinama ...

 trudna sportašica

Amerikanka se natjecala u svim disciplinama - utrci na 100 metara preko prepona, skoku uvis, bacanju kugle, utrci na 200 metara, skoku udalj, bacanju koplja i utrci na 800 metara - ali od 800 metara uspjela je otrčati 100 te je ukupno zauzela 15. mjesto od 18, što smatra svojom osobnom pobjedom.

Bio je to njezin način da se pozdravi od sporta kojim se bavila posljednja dva desetljeća. Naime, oproštaj je planirala još tijekom sezone 2020. nastupom na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Početkom 2020. Flach je dala otkaz i otišla na pripreme za Olimpijske igre, no zbog pandemije, Igre su odgođene pa je sedmobojka odlučila sa suprugom zasnovati obitelj.

Ipak, kad je u ožujku odlučila ponovno trenirati kako bi se kvalificirala za Olimpijske igre, njezin test za trudnoću bio je pozitivan.

‘Bila je to slatko-gorka spoznaja’, priznala je Flach za Yahoo Sports. ‘Bila sam doista uzbuđena jer sam oduvijek željela djecu, ali u isto sam vrijeme bila šokirana jer sam znala da je moja trkačka karijera gotova’.

Trudnoća je atletičarku ograničila u snazi i izdržljivosti, ali nije nestala želja da se pozdravi na pravi način s ovim sportom i natječe pod vlastitim uvjetima.

Kvalifikacije su se održale u Oregonu tijekom visokih temperatura, a Flach nije završila utrku. Naime, nakon pretrčanih 100 metara, shvatila je kako ipak nije u stanju izdržati utrku od 800 metara te je odustala.

‘Najvažnije mi je bilo sačuvati svoje i bebino zdravlje’, objasnila je Flach te dodaje da sigurno ne bi nastupila na kvalifikacijama da se osjećala loše kao prije nekoliko tjedana.

‘Jako sam povraćala punih 12 tjedana, što mi je utjecalo na treninge. Kako mi je u posljednje vrijeme bilo bolje, uspjela sam ‘odraditi’ nekoliko dobrih treninga. Bila sam svjesna da moram paziti na svoje i bebino zdravlje i bila sam spremna prekinuti natjecanje ako se budem osjećala loše’, izjavila je Flach, kojoj su mnogi uputili oštre kritike jer je nastupila na kvalifikacijama u petom mjesecu trudnoće.

Tekst: Sanja Matasić

Foto: Instagram

Najnovije

Najpopularnije