Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto su bebe rođene u srpnju posebne? Od malih su nogu duša svakog društva!

Ako je vaše dijete rođeno u srpnju, možete biti sigurni da će svojom duhovitošću i optimizmom kao magnet privlačiti ljude oko sebe, i to ćete primijetiti čim pokaže prvi osmijeh... No baš zbog njihove društvenosti i omiljenosti, ...

 bebe u srpnju

Ako vam je termin za porod u srpnju, mame, imate doista razloga za slavlje. Već ste zaslužili titulu heroine jer ste zadnji mjesec trudnoće preživjeli na visokim temperaturama najtoplijeg mjeseca u godini. No tek kada doznate da će vaša beba doista biti posebna jer se osobe rođene u srpnju odlikuju brojnim zanimljivim osobinama, nećete micati osmijeh s lica.

Odlikuje ih optimizam! Nije samo srpanj u kojem su rođene ove osobe sunčan, nego su statistike pokazale da su one optimistične i vesele te da na život gledaju kroz ružičaste naočale.  Njih odlikuje pozitivno razmišljanje, bez obzira na to kako teške bile okolnosti u kojima se nalaze.

Rođeni vođe! Mjecec ‘July’ nazvan je po rimskome vođi Juliusu Cezaru, čiji je rođendan sredinom srpnja, ali on nije jedini vođa rođen u tome mjesecu. U srpanjske bebe ubrajaju se i Nelson Mandela (18. srpnja), Princeza Dijana (1. srpnja), Jackie Kennedy (28. srpnja) i četvorica američkih političara - John Quincy Adams, Calvin Coolidge, Gerald Ford and George W. Bush.

Uspješno vladaju svojim emocijama Prema studiji provedenoj u Japanu, bebe rođene ljeti pokazale su se kao sposobne kontrolirati emocije već u dobi od 18 mjeseci, za razliku od djece rođene u jesen i zimi. Ova kontrola odnosi se na to da voljno odabiru promijeniti reakciju na određenu situaciju kako bi izbjegle konfliktne situacije sa svojim vršnjacima.

Nedostaje im ustrajnosti Studije su pokazale kako djeca rođena u srpnju često nemaju ambicija postići savršene rezultate tijekom školovanja. Iako se ne bi složile oko toga, osobama rođenim u srpnju nedostaje ustrajnosti kako bi završile započete aktivnosti i usavršile svoje vještine i znanja.

U razredu uvijek najviši Bebe rođene u srpnju i kolovozu često imaju veću porođajnu težinu od svojih vršnjaka i izrastaju u  visoke ljude.

Velike su šanse da budu ljevoruki Statistike pokazuju da je veća šansa da bebe rođene između travnja i srpnja budu ljevoruke. Zašto? Nažalost, razlog nije poznat, ali statistike ukazuju na tu osobinu.

Zarazna duhovitost

Ako su osobe rođene u srpnju po nečemu posebne, to je njihova duhovitost. Optimistično gledanje na svijet potiče ih da i najcrnju situaciju okrenu na šalu pa su rado viđeni u svakome društvu. Iako su njihove pošalice često pune sarkazma, uvijek su s mjerom i stilom.

Dobri organizatori

Osobe rođene u srpnju, osim što su dobri organizatori, imaju visoku razinu etičnosti u poslu. Kako posjeduju i upravljačke vještine, često su na vodećim pozicijama. Ponekad ne mogu odvojiti emocije od posla, što ih jedino može omesti.

Opraštaju, ali ne zaboravljaju.

Iako nisu osvetoljubivi i sve će oprostiti, jednostavno će se maknuti od osobe koja ih je povrijedila.  Možda će se godinama prisjećati nečeg lošeg što im je netko napravio, ali nakon nekog vremena, zaboravit će i ružne uspomene te ih zamijeniti onim lijepim.

Govore samo kad imaju što reči Ne vole besmislene i nepotrebne razgovore pa radije odabiru šutnju nego ispraznu priču. Ne vole tračati niti komentirati ljude iza njihovih leđa, a površno čavrljanje smatraju gubljenje vremena.

Tekst: Lucija Bogdanić

Foto: Shutterstock

Tagovi

Najnovije

Najpopularnije