Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KIDS FRIENDLY: LUKA, animirani obiteljski, 95 min

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove

Film 'Luka' još je jedan od odličnih Pixarovih uradaka koji će oduševiti djecu i roditelje. Film je posveta Pixara talijanskom redatelju Federico Felliniju i japanskom redatelju Hayaou Miyazakiju iz studija Ghibli (konkretno, krasnom animiranom filmu iste tematike 'Ponyo na litici kraj mora').

'Luka' se bavi s dvoje mladih morskih bića koji se transformiraju u ljudske dječake kako bi se uklopili u jedan talijanski gradić i okušali ljudski život. Topla je to priča o odrastanju, dječjoj znatiželji i nadasve prijateljstvu.

Dok ga roditelji gledaju, zasigurno će se prisjetiti svojeg odrastanja, a djeca će uživati u pustolovinama simpatičnih morskih bića s kojima bi, vjerujemo, vrlo rado provela ljetne praznike. Film igra sinkroniziran na hrvatski jezik samo u 2D formatu.

Za djecu: 6+.

Za roditelje: Film obiluje gegovima i smiješnim situacijama koje će lako nasmijati i roditelje, a kako se radi o cijenjenom studiju Pixar, očekuju ih i nostalgične emocije.

Nasilje: Nasilja nema, ali je jedan od sporednih likova tipični bully.

Zastrašujući prizori: Nakana stanovnika da nemilosrdno ubiju morska čudovišta prikazana je više puta, a kako se radi o simpatičnim glavnim likovima, to bi moglo biti  zastrašujuće mlađoj djeci.

Rječnik: Ponekad se koriste pogrdne riječi poput glupan, ali uglavnom ih izgovaraju morska bića koja ne znaju što znače.

Seks: Nema seksualnih aluzija.

Tempo: Tempo varira od laganog do brzog, ali je prilagođen i mlađoj djeci.

Tekst: Iva Brčić, mag. educ. soc. / educ. phil.

certificirana edukatorica, Najsretnija beba Hrvatska

Foto: Najsretnija beba Hrvatska

Najnovije

Najpopularnije