Maja je Blooma ovo jutro umivala, baš onako kao što se umivaju bebice, blazinicom natopljenom u fiziološkoj otopini ili u mlakoj vodi. Na videu, koji je pjevačica objavila na svome Instagramu, vidjelo se koliko mali slatkiš uživa...

View this post on Instagram

A post shared by majasuput (@majasuput)

Kao što se i mi umivamo svaki dan, tako je potrebno i bebama svaki dan očistiti lice i vrat. Kao što ste vidjeli kod Blooma, nije samo higijena u pitanju, dojenčad uživa u taktilnom iskustvu i kontaktu s majkom.  

Kako čistiti bebine oči?

Jednom dnevno biste trebali očistiti bebine oči, i to pomoću blazinica koje ćete natopiti ili u mlakoj vodi ili u fiziološkoj otopini. Kod čišćenja očiju postoje dva važna pravila. Prvo je da oko čistite od vanjskog kuta prema unutrašnjem, a drugi je da obvezno za drugo oko koristite drugu blazinicu. Na taj ćete način smanjiti mogućnost infekcije.

Kako čistiti bebine uši?

Vrlo je važno i pravilno njegovati bebine uši. Nipošto nemojte čistiti unutarnji dio uha i nemojte koristiti klasične štapiće za uši. Rizik od opasnosti da odete duboko u bebin slušni kanal je prevelik. Umjesto toga, postavite bebu da leži na leđima tako što će joj glava biti nagnuta na jednu stranu. Zatim nježno smotanim komadićem vate očistite samo vanjski dio uha.

Kako čistiti bebin nosić?

Nakon očiju i ušiju, ostalo je na licu očistiti još i nosić i usta. Nos očistite pomoću komadića vate natopljenog u fiziološku otopinu. Nježno ga stavite u bebin nos i očistite sluz pa ćete tako pomoći bebi da prodiše, a po potrebi kihne i sl.

Kako čistiti bebina usta?

Iako beba još nema zubiće, ali ostaci mlijeka i sline nakupe se vrlo brzo u usnoj šupljini. Nju ćete očistiti pomoću gaze natopljene u mlakoj vodi kojom nježno prijeđite preko bebinih desni.

Tekst: Lucija Bogdanić

Foto: Instagram