Djeca do godinu dana spavaju nekoliko puta u danu, a njihov noćni san počinje uglavnom već predvečer. Jedino vrijeme koje roditelji mogu pronaći za sebe je baš dok vaš mali anđeo spava. No možete li se opustiti? Uglavnom ne. Ako u drugoj sobi gledate svoju omiljenu seriju, čitate knjigu, družite se s partnerom, sigurno ste na iglama ako beba spava u drugoj sobi, iza zatvorenih vrata.

Budući da danas živimo u svijetu svakakvih tehnoloških čudesa, jedino je rješenje za opuštanje dabrati odgovarajući tech-nadzor koji će pratiti vaše dijete dok spava. Na raspolaganju su vam baby monitor ili baby phone, a vi sami odlučite što vam više odgovara.

Je li vam dovoljan audio ili želite ipak i video nadzor? Ako vam je dovoljno da samo čujete svoje dijete kada se probudi, tada je baby phone vaše rješenje.

Prednosti audio baby monitora (ili baby phonea) su što zauzima manje prostora od onoga koji uz zvuk donosi i sliku, a i cijena mu je puno prihvatljivija jer ga možete pronaći već za 200-injak kuna.

Bez obzira na to što vam kamera nije dostupna, audio baby monitor ima druge korisne funkcije koje će vas razveseliti i pružiti vam mogućnost da budete bezbrižni.

Osim zvuka koji se pojavljuje na baby phoneu, na modernim uređajima postoji još jedan indikator da se vaša beba probudila. Nadasve koristan ako vrijeme djetetova spavanja koristite za kuhanje, miksanje kašica ili usisavanje. Dakle, uz dojavu zvukom, na baby phoneu pojavljuje se i svjetlosni signal putem LED lampica.

Sljedeća funkcija audio baby monitora, koja je iznimno korisna, indicator je slabe baterije jer vam daje uvid u stanje baterije i neće se dogoditi da se isprazni kad vam je najviše potrebna.

Baby phone može pokriti domet od 100, 200 ili 300 metara, ali uzmite u obzir da je ipak nešto manji nego što proizvođač istakne.

Kada birate baby phone, dobro je da je opremljen DECT tehnologijom. Što to znači? DECT tehnologija omogućava uređaju, monitoru koji radi na frekvenciji 1,9 GHz, da ne interferira  s drugim uređajima koji rade na istoj frekvenciji.

Osim prethodno navedenih funkcija, koje svaki baby phone treba imati, postoje još neke dodatne kao što je senzor pokreta ili mjerač temperature u sobi u kojoj dijete spava. Video baby monitor sastoji se od kamere, koja se postavlja u dječju sobu i koja emitira sliku i zvuk, i dodatne jedinice, odnosno zaslon na kojem primate sliku i zvuk.  Naravno, ako želite video monitor, morat ćete izdvojiti malo više novca nego za baby phone, a cijene se kreću do 1000 kn.Sve one funkcije koje ima baby phone, ima i ).

video monitor

video baby monitor, uz dodatak emitiranja slike. Dakle, kod kupnje obratite pozornost na to da uređaj daje sliku dobre kvalitete i da je opremljen tehnologijom za snimanje u potpunom mraku (tzv. infrared tehnologija

I audio i video baby monitori imaju opciju povezivanja putem wi-fi signal, izravno s vašim pametnim telefonom ili laptopom.

Inovativna digitalna rješenja postaju neizostavni dio naših života u svim segmentima, bila tomobilnost, obrazovanje, komuniciranje, stanovanje, zdravstvo, javna uprava, upravljanjeenergijom, gospodarenje energentima ili svakodnevne navike i život. Stoga, Adria Media pokrenula je novi portal Smartlife, prvi premium portal o pametnoj tehnologiji koji će informirati i educirati o primjeni digitalnih rješenja te uvođenju pametnih digitalnih promjena u život i poslovanje.

Tekst: Sanja Matasić

Foto: Shutterstock