Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od princeza do gusarica: kako su se jučer 'zamaškarala' djeca poznatih roditelja

U moru recepata za najbolje fašničke krafne, jedva smo pronašli nekoliko 'zamaškaranih' mališana poznatih roditelja

 maškare

Još prošle godine fašnik je bio jedan od najveselijih dana, kojemu su se radovali i veliki i mali. Pandemija je, nažalost, učinila svoje pa je bilo malo onih koji su se ove godine 'zamaškarali'. Nisu nam niti kostimirana dječica toliko kucala po vratima i pjevala "Danas je fašnik, najljepši je dan, dajte nam krafne, istjerajte nas van!', kao što je to bilo ranije. Krafne su se uglavnom pekle za najuže članove obitelji, a većina je umjesto fašničkih kostima nosila identične maske, one za zaštitu od koronavirusa - one koje mjesecima ionako nosimo svaki dan.

Upravo zato jako su nas razveselili 'zamaškarani' mališani nekih poznatih roditelja, koje smo jedva pronašli u moru recepata za najbolje krafne, koje se uzburkalo na društvenim mrežama.

RTL-ova voditeljica Marijana Batinić pohvalila se tako svojom zamaskiranom Enom te je ispričala priču o maškarama iz vremena kad je ona bila njezinih godina.

"Dok smo se rano jutros uzbuđeno pripremale za vrtićki maskenbal, zviznuo me, što bi rekli naši stari, blast from the past - moje prve maškare u vrtiću. Htjela sam biti vila, ali me tata nagovorio da budem gusar ("Svi će biti vile, bolje ti je biti jedinstvena"). Ja pristala, a on zadatak, kao i ja jutros, shvatio vrlo ozbiljno - povez na oku, mačeta, krnjavi zubi... Visokobudžetna produkcija a la Pirati s Kariba. Bila sam na sedmom nebu, zadovoljna i puna samopouzdanja, a onda me u vrtiću dočekao hladan tuš - summit princeza, vila i leptira. Oko mene sve damice iz bajki, a ja tatin sin, pravi krnjavi gusar spreman za pljačku. Koliko god mi taj nemili događaj i nije najbolje sjeo, danas mi izmami osmijeh na lice, a i stari je imao najbolju namjeru... Imala sam i ja kad sam svoju malu odgovorila od toga da bude još jedna Elza u nizu, ali je radi mira u kući ipak postala princeza, i to u plastičnoj krinolini duginih boja. Perlice, šljokice, lepeza, nema čega nije bilo, a našli su se tu jedan čarobni štapić i šarena krila. Ma multitasking princeza. Curo moja, najbolja si kad si svoja i nosi što god želiš - do puberteta, kad ću iskoristiti majčinsko pravo na veto", napisala je u opisu fotografije svoje princeze Ene.

I curice bivše HTV-ove voditeljice Nevene Rendeli Vejzović na jedan su dan postale prave princeze.

"Prošle smo godine bili u vodenim kozicama, a odmah nakon, nastupio je lockdown, zato smo ove godine princeza, Elza i leptirić i nema kraja sreći!", napisala je u opisu fotografije svojih malih maškara. Objavila je ona i još jednu, na kojoj njezine princeze poziraju s bakom prerušenom u vješticu.

I pjevačica Franka Batelić pohvalila se kostimom koji je odjenula svom jednogodišnjem sinu Viktoru te otkrila da je dječak pravi mali neumorni istraživač.

"Prve maškare i 2020/2021 nezaobilazni quote - All dressed up with nowhere to go. Prigodan kostim za jednu malu zujalicu koja nema sekunde mira", napisala je u opisu fotografije na kojoj su ona i sinčić u kostimima pčelica.

Kći našeg glumca Asima Ugljena, djevojčica Lejla  odlučila ove godine biti gusarica.

"Ako sam ja gusarski kapetan, kaj bi drugo ona bila doli gusarica", napisao je u objavi na Instgaramu, dok je za Story.hr kazao: "Gusarski sam kapetan i glumac. Uvijek sam maskiran. Kao djeca smo se dečki i ja maskirali u gusare, a danas jesmo gusari". Priznao je i da zbog pandemije ove godine nisu  obilazila kuće.

Tekst: J. S.

Fotografije: Shutterstock

Najnovije

Najpopularnije