Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavko Sobin izdao slikovnicu za djecu: 'Šapice' su 10 godina stajale u ladici...

Glumac Slavko Sobin nada se da će djeca voljeti njegovu slikovnicu 'Šapice', priču o prijateljstvu koju je napisao prije više od deset godina za kazališnu predstavu

 Slavko Sobin

Prošlo je punih deset godina od kada je kazališni, televizijski i filmski glumac Slavko Sobin napisao predstavu 'Šapice', koja je osvojila najmlađu publiku. Nakon kazališnih dasaka, došlo je vrijeme da ova bezvremenska priča o prijateljstvu dobije svoje mjesto i na policama knjižnica, knjižara i brojnih domova.

Slikovnica 'Šapice' divna je i poučna priča o važnosti prijateljstva, toleranciji i prihvaćanju drugačijih, o važnim stvarima koje treba naučiti u najranijoj dobi. Kad se jednog dana na ulici sretnu dva psa – jedan mali, ulični, ničiji i sretan s onim što nema i jedan kućni, dobro odgojeni, nezadovoljan s onim što ima bit će to početak jednoga velikog prijateljstva…

"Iskreno se nadam da će se djeci sviđati. Obožavao sam čitati kao mali, odrastao sam na čitanju, knjige su mi se urezale u pamćenje i pomisao da negdje postoji moja knjiga koju će netko čitati i možda je zapamtiti ogroman mi je san. Lagao bih kad bih se pravio da mi je svejedno kako će proći. Užasno mi je stalo", rekao je Sobin.

Sobin je rođen u Splitu, studirao u Los Angelesu, a vratio kući jer mu je doma najljepše. Voli obitelj, prijatelje, pse i prirodu. U svojoj karijeri ističe nagradu za 'Srce na sceni', projekt s mladima s cerebralnom paralizom koji je dan danas njegov najveći životni ponos.

Nove omiljene dječje junake ilustrirao je Patricio Alejandro Aguero Marino, koji se bavi scenografijom, kostimografijom, izradom marioneta, animacijom i ilustracijom. Posljednjih je godina za Mozaik knjiga ilustrirao slikovnice 'Orašar', 'Vuk i sedam kozlića', 'Dječji bonton', 'Šegrt Hlapić' i 'Andersenove Bajke'.

Foto: Instagram

Najnovije

Najpopularnije