Meghan i Harry su nedavno počekli suradnju s platformom Spotify, a prva epizoda podcasta vojvoda od Sussexa već je tu – Archewell Audio Holiday Special. Riječ je o posebnoj blagdanskoj emisiji koja donosi poruke nade, u kojoj su gostovala mnoga poznata lica: glazbenik Elton John, tenisačica Naomi Osaka, filmaš Tyler Perry, aktivistica Stacey Abrams i autor Deepak Chopra. Tema je bila osvrt na prošlu godinu i sve ono što smo naučili o sebi i društvu u tom razdoblju. Gosti su nadopunjavali rečenicu “2020. je godina u kojoj…” svojim vlastitim iskustvima vezanim uz pandemiju. Elton John je pričao o svojim strahovima koji su se odnosili na njegovo zdravlje, a kao liječeni alkoholičar, naglasio važnost održavanja kontakata s bliskim osobama i podršku skupine anonimnih alkoholičara. Jedna od tema na koju su se gosti i voditelji fokusirali bila je ona o mentalnom zdravlju, narušenom svim izazovima i turbulencijama prošle godine. I dok pripadnici mlađe generacije smatraju da im je komunikacija preko ekrana čak omogućila bolju povezanost i razgovor o osjetljivijim temama, drugi jedva čekaju fizički kontakt, osmijeh i zagrljaj, no svi se slažu u jednom – u 2020. shvatili su svu moć povezanosti, makar one virtualne.

Deepak Chopra tu je misao podcrtao parolom “ljubav u akciji”, objasnivši: “Ljubav bez djelovanja je nevažna, a djelovanje bez ljubavi besmisleno”, istaknuvši kako je čovječanstvo spremno za novi narativ: novi kontekst, nova značenja i odnose.

Za kraj,  Meghan i Harry pustili su pjesmu  “This Little Light of Mine” Ette James, koja je svirala i na njihovom vjenčanju, te se odjavili uz preslatku čestitku sina Archieja: “Happy New Year!”

Izvor: Elle.hr

Foto: Instagram